OSNIVAČ TESLA MOTORSA

Milijarder se razvodi od britanske glumice - drugi put! Morat će joj isplatiti 16 milijuna dolara

Par se dva puta ženio, no ljubav očito nije bila dovoljno jaka

Posljednjeg dana 2014., objavljeno je jučer, sud u Los Angelesu zaprimio je papire za razvod milijardera Elona Muska i njegove supruge Talulah Riley - po drugi put. Osnivač PayPala i Tesla Motorsa već se jednom, 2012., razveo od Riley, britanske glumice i redateljice, no godinu dana kasnije opet su se vjenčali.

Za razliku od prvog razvoda, kada je južnoafrički biznismen obavijestio cijeli svijet preko Twittera o razvodu, ovaj put bio je vrlo diskretan.

Riley i Musk posljednjih su pet mjeseci živjeli odvojeno jer je ona u Velikoj Britaniji radila na svojem redateljskom i scenarističkom prvijencu. Očito, osjećaji nisu bili dovoljno jaki da održe njihov drugi brak, no par se razilazi prijateljski.

Musk će svojoj uskoro bivšoj supruzi dati 16 milijuna dolara u novcu i drugoj imovini, a sve prema predbračnom ugovoru, objavili su u zajedničkoj izjavi.

Par se prvi put vjenčao 2010. godine, nakon dvije godine veze.

Musku je to bio drugi brak, iz prvog s kanadskom književnicom Justine Musk koji je trajao osam godina ima pet sinova. S Riley nema djece. Poduzetnik kojeg je New York Times proglasio “Tonyjem Starkom bez odijela Iron Mana” smatra se jednim od nainovativnijih i najkreativnijih industrijalaca u svijetu.

Elon Musk počeo je strelovit uspjeh sa Zip2, koji je proizvodio programe za objavu online sadržaja, a zatim stvorio PayPal, sustav za online prijenos novca i plaćanje. Prodao ga je 2002. eBayu za 1,2 milijarde dolara.

Njegova tvrtka Space X bavi se i istraživanjem svemira, a posljednji mu je pothvat tvrtka Tesla Motors, koja proizvodi električne automobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36