LJEPOTICE U AFROVIZIJI

Mila ima ispeglanu dikciju, ali Lana uvjerljivije priča o sportu

Lijepoj Mili i Lani zbog više nego ugodnog izgleda, publika je sklona oprostiti im pogreške prije nego muškim kolegama
 Biljana Gaurina/CROPIX

Svima je poznato da Hrvatska nije bila sudionica svjetskog prvenstva u nogometu u Južnoj Africi i od početka emitiranja prigodnog programa “Afrovizija” na Drugom programu HRT-a gledateljima je bilo jasno da će izostati onaj pravi navijački naboj, ali i da će upravo zbog te poražavajuće činjenice možda čak i više biti pred TV ekranima i pratiti sretnike koji su se domogli Južnoafričke Republike. Kako se SP bliži kraju, kraju se približava “Afrovizija”, a u sjećanju uglavnom muškog dijela hrvatskog gledateljstva najviše će, vjerojatno, ostati atraktivne voditeljice Lana Banely i Mila Horvat.

Milin i Lanin tabor

Iako je tijekom emitiranja Afrovizije bilo različitih komentara i mišljenja, obje su se voditeljice dobro snašle u svojem paru, Mila s Robertom Ferlinom, a Lana u društvu Brune Kovačevića. Njihova elokventnost nije upitna, iako im je nogometno znanje u najmanju ruku osrednje, ali u svakom slučaju gledatelji su im bili spremniji oprostiti neke sitne gafove prije nego njihovim muškim kolegama. Ipak, riječ je o dvije atraktivne žene. Htjeli-ne htjeli, gledatelji su se barem u jednom trenu podijelili na Lanin i Milin tabor.

Sudačko oko sokolovo

Naravno, obje su prihvatile i činjenicu da u Afroviziji ne sudjeluju isključivo zbog svojeg znanja o najpopularnijem timskom sportu nego i zbog svog dobrog izgleda. Zbog toga su “kolateralne žrtve” bile i njihove muške kolege. Dok za uredan styling Roberta Ferlina nije bilo gotovo nijednog negativnog komentara, forumaši su se obrušili na možda malo preležeran izgled Brune Kovačevića, posebno zbog neuredne frizure i raskopčane, više puta roza košulje.

No, zbog atraktivnih kolegica pod povećalom se našlo i oko sokolovo - Mateo Beusan koji je tijekom proteklih mjesec dana svakodnevno komentirao sudačke presude sa SP-a. Njemu su, pak, gledatelji postavili pitanje zašto se za Milu Horvat sredi poput džentlmena i obuče odijelo, a u dane kada pokraj njega sjedi Lana Banely uvijek je u sportskom izdanju. Neki zlobniji komentari vezani uz Beusana bili su oni kako ponekad svoje oko sokolovo usmjeri i prema dekolteu Mile Horvat.

Više pluseva nego minusa

U svakom slučaju, obje voditeljice imaju svoje prednosti i mane. Uz korektno obavljen voditeljski posao, među prednostima su svakako iznimno kratke minice i duboki dekoltei. Lanina mladost u svakom slučaju donosi osvježenje u redovima HTV-ovih sportskih novinara i voditelja, no za razliku od Mile Horvat, Lana je ponekad pred kamerama ukočena, a zamjera joj se i izraženi zagrebački naglasak, dok je Milina dikcija opuštena, a izražavanje književno.

Ipak, Mila Horvat je već veteran u sportskoj redakciji, a Lana ima vremena doraditi svoj stil. Svakako će morati poraditi i na svom izvještavanju kada se ponovo nađe u komentatorskoj stolici jer mnogi gledatelji nisu zaboravili njezino šturo komentiranje umjetničkog klizanja tijekom Olimpijskih igara.

Od Milke Babović mogla bi sigurno dosta naučiti, no voditeljski posao Lani svakako dobro leži. Budući da se Mila Horvat nije našla u ulozi komentatorice, u tom se segmentu ne može uspoređivati s Lanom Banely, no njezini su izvještaji s terena gotovo uvijek bili zadovoljavajući. U svakom slučaju, obje voditeljice u pogledu “Afrovizije” imaju više pluseva na svojoj strani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:20