SUDJELUJE 70 ZEMALJA

MEĐU 180 FILMOVA Četiri nagrađivana hrvatska filma sudjeluju na festivalu u Palm Springsu

 Promo

Nagrađivani hrvatski filmovi "Kosac" Zvonimira Jurića, "Kauboji" Tomislava Mršića, "Takva su pravila" Ognjena Sviličića i manjinska hrvatska koprodukcija "Ničije dijete" Vuka Ršumovića, sudjeluju na uglednom, 26. Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu, koji se održava do 12. siječnja.

Film "Kosac" prikazuje se u programu Another Europe i to mu je američka premijera, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Na 61. Pulskom filmskom festivalu film je osvojio Zlatne Arene za kameru (Branko Linta), najbolju glavnu (Ivo Gregurević) i sporednu mušku ulogu (Igor Kovač) te Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film u nacionalnoj konkurenciji.

"Kauboji", ovogodišnji hrvatski kandidat za nagradu Oscar prikazuje se u Palm Springsu nakon američke premijere i pozitivne kritike časopisa Variety. Osim na tom festivalu prikazat će se u programu posvećenom filmovima nominiranih za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma, koji se održava u Smith Rafael Film Centru kraj San Francisca od 9. do 15. siječnja.

Na festivalu u Palm Springsu svoju će premijeru u Sjevernoj Americi doživjeti i nagrađivani film "Takva su pravila", koji već ima uspješnu festivalsku prošlost, te "Ničije dijete", nastao u koprodukciji kuća Art & Popcorn i BaBoon Production iz Srbije te Kinorame iz Hrvatske.

Ovogodišnji Međunarodni filmski festival u Palm Springsu počeo je 2. siječnja i donosi više od 180 filmova iz sedamdesetak zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:28