SPEKTAKL U DUBROVNIKU

McEnroe: U ugovoru piše da moram psovati suca, a Ivanišević slomiti reket

 Siniša Sunara/CROPIX

DUBROVNIK - S obzirom kako su najavili svoj prijateljski ogled u četvrtak ispred Kneževoga dvora John McEnroe i Goran Ivanišević napravit će uistinu spektakl kao što je bio i svaki njihov meč za vrijeme aktivne teniske karijere.

Za humanitarni meč Johna McEnroea i Gorana Ivaniševića u sklopu projekta "Let's DU it" cijena od tisuću kuna za kartu nije predstavljala problem, jer šestotinjak ulaznica koliko je pušteno u prodaju brzo je planulo.

Prihod je namijenjen obnovi dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik, a sama ideja ovog susreta John McEnroea i Gorana Ivaniševića potekla je iz razgovora našeg teniskog asa i poznatog dubrovačkog teniskog djelatnika i suca Marijana Pančevskog.

- Pančo i ja pričali smo što bi bilo dobro uraditi za Dubrovnik i evo danas je McEnroe tu i nema mu mrdanja, mora igrat htio ne htio. Zahvalan sam mu što je došao, teniski meč na jednom takvom mjestu... Događaj je to koji će biti teško ponoviti, a učinit ćemo puno i za bolnicu i djecu - kazao je Goran Ivanišević na konferenciji za novinare na terasi Ville Orsula s pogledom na staru gradsku luku, a malo je za reći da je McEnroe oduševljen Dubrovnikom.

- Bilo bi samo bolje da ima malo manje ljudi da možemo mirno šetati - kazao je McEnroe birajući samo superlative za Grad za kojeg ja primjetio da je uzbudljiv i da će njegova obitelj uživati. McEnroe je nadodao i da vidi kako će biti i jako vruće na samom meču.

No, kakav meč misle pružiti proslavljeni tenisači? McEnroe je jasan, uvijek daje sve od sebe: - Kad bi mogao i imao mogućnosti igrao bih kao u vrijeme vrhunca karijere, ali mislim da još uvijek igram dobro.

Goran je ustvrdio da za McEnroa ne postoje opušteni mečevi. - On je teniski genijalac i s njim je uvijek teško igrati - rekao je Ivanišević, a da uz dobar tenis možemo očekivati i "dodatni spektakl" kroz šalu je naslutio McEnroe: - U ugovoru mu piše da ne smijem pobijediti. Vjerojatno ne bih napustio Hrvatsku ako pobijedim. Piše mi i da moram vikati na suca, a Goranu sigurno piše da mora slomiti barem jedan reket.

Meč Johna McEnroa i Gorana Ivaniševića direktno će prenositi Eurosport, a brojni su upiti TV kuća za dolazak na meč iz Finske, Bugarske, Azerbejdžana, Albanije, Izraela, Ukrajine... Sve to, kazao je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić je i odlična promocija Grada.

30 kamiona materijala

U četiri dana donešeno je 30 kamiona materijala, a tri tvrtke rade na postavljanju terena. Radilo se dan i noć. Ovo je završetak jednog velikog tjedna projekta "Let's DU it" u sklopu kojeg se održava i Libertas film festival i kojem je osim humanitarnog dijela cilj i promocija Dubrovnika i Hrvatske, a nema bolje promocije od poznatih sportaša i glumaca - kazala je predsjednica Udruge Libertas i suorganizatorica projekta Mia Pećina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:17