NAKON 4 GODINE

MATTEL SE ISPRIČAO 'Žao nam je što smo Barbie prikazali kao nesposobnu da bude računalna inženjerka'

Otkako je 2010. godine objavljena knjiga 'Barbie mogu biti... Računalna inženjerka' mnogi roditelji dali su joj negativne kritike jer portretira neuspjeli pokušaj Barbie da bude računalna inženjerka, a da bi realizirala svoju ideju, ona u knjizi traži pomoć muškaraca. Mattel je sad napokon odlučio ovu knjigu povući s tržišta, kako u knjižarama tako i u online dućanima.

Osim toga, ispričali su se svim obožavateljima Barbie. 'Vjerujemo kako bi cure trebale biti potaknute da shvate kako je sve moguće i vjeruju da žive u svijetu bez ograničenja. Ispričavamo se što ova knjiga nije reflektirala ta vjerovanja. Svi Barbie naslovi odsad će biti napisani tako da inspiriraju maštu djevojčica', objavili su na Facebooku Mattela, tvrtke kojoj je Barbie jedan od brendova.

Osim što je Barbie ilustrirana kao nesposobna da bude računalna inženjerka, u knjizi čak nije u stanju ni sama upaliti računalo ili ga ponovno pokrenuti bez asistencije Kena, ili u ovom slučaju Briana i Stevena.

'Ja sam kreiram dizajnerske ideje. Trebat ću pomoć Stevena i Briana kako bih ovo pretvoril u pravu igricu', govori Barbie u knjizi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:55