INTERVJU S PJEVAČEM

MASSIMO SAVIĆ 'Ne bih snimio duet ni sa Severinom ni sa Rozgom, muzika nam se jako razlikuje'

 Tomislav Krišto / Cropix

Massimo Savić ima novi album 'Jedan dan ljubavi', a promovirat će ga na dva velika koncerta, u Zagrebu na Valentinovo, te u Beogradu 20. veljače, a tom je prigodom dao intervju za srpski Telegraf.

Legendarni pjevač je na novom albumu surađivao s Arsenom Dedićem, Zoranom Predinom, ali je, već po tradiciji, autorski tim osvježio i novim ljudima.

Ipak, na pitanje bi li, kad bi mu netko ponudio mnogo novaca, radije snimio duet sa Severinom ili s Jelenom Rozgom, Massimo je odgovorio 's nijednom'.

– Ja, za sada, ne bih ni sa jednom ni sa drugom. Prijatelj sam sa obje, međutim, muzika nam se jako razlikuje.

O hrvatskoj zabavnoj glazbi u kojoj se sve više čuju note turbo-folka, Massimo je kazao:

- Nekad se takva muzika mogla slušati samo na opskurnim mjestima na periferiji Zagreba, na putu ka Zagorju, po kafićima gdje nema mnogo ulične rasvjete. Sada je to ušlo direktno u centre naših gradova. Dobro, takav nam je nivo razvoja. Nekad si na 50 metara udaljenosti mogao da procijeniš hoćeš li ćeš se družiti s nekom osobom. Znao si da čita te i te knjige, sluša tu i tu muziku… Danas svi izgledaju fantastično, a onda otvore usta i izađe sav užas neznanja. Naš narod je uvijek bio bliži pornografiji nego beletristici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:05