UKRASIO RUKE

MAKSIM MRVICA SE UOČI TURNEJE POČASTIO SA 11 TETOVAŽA 'Bilo je bolno, trajalo je 45 minuta, a on nije ni pisnuo'

Svjetski poznati pijanist na zadnjem je crtežu oslikao indijsku mandalu, mračnu estetiku, kaže tatoo majstorica
 Darko Tomaš/CROPIX

Maksim Mrvica, uoči početka svoje svjetske klasične turneje (u sklopu koje će nastupati i u Hrvatskoj), na kojoj će izvoditi Musorgskog, Liszta, Chopina... počastio se jedanaestom tetovažom.

Na ruci je dao napraviti motiv indijske mandale, a tijekom 45-minutnog bolnog tretmana nije ni pisnuo, hvali ga tatoo majstorica Maja Krišković iz Tatoo studija u Zagrebu.

- Indijsku mandalu (odnosno krug, koji je vremenom postao pojam za uzorak koji predstavlja svemir metafizički ili simbolično, mikrokozmos svemira iz ljudske perspektive) Maksimu sam napravila prije otprilike dva mjeseca, a za taj motiv on se odlučio iz estetskih razloga. Mislim da to možemo nazvati jednom mračnijom estetikom. Dio tetovaže sam napravila ja, a dio je Maksim napravio u Splitu, kod svog prijatelja Tihomira Miletića. Maksima znam od ranije, već sam mu radila tetovažu na rebrima i na vratu, pa mogu reći da on točno zna što hoće te da je strpljiv i hrabar - priča Maja Krišković.

Mrvicu, najpoznatijeg svjetskog crossover pijanista, koji iza sebe ima više od četiri milijuna prodanih primjeraka svojih albuma, tetovaže su uvijek privlačile. Prvu, desetak centimetara velik violinski ključ na leđima, Tihomir Miletić mu je izradio još prije dvadesetak godina, u Maksimovu domu u Šibeniku.

Roditelji nisu imali pojma o tome jer je glazbenik taj vikend otputovao u Zagreb na studij pa su ključ otkrili tek šest mjeseci kasnije, kada se vratio u Šibenik. Nije im bilo drago, no nisu se ni ljutili, ispričao je jednom Mrvica, koji je crtežima u međuvremenu ukrasio i ramena, leđa, trbuh, ruke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:05