ANDREJ POSTAO ANDREJA

MAJKA MANEKENA KOJI JE PROMIJENIO SPOL 'Ponosna sam što sada imam kćer, klanjam se njezinoj hrabroj odluci'

Andrej Pejić je nedavno bio na operaciji promjene spola, za što ima punu podršku svoje obitelji
 SIPA

Vijest o tome da je Andrej Pejić bio na operaciji promjene spola te je postao Andreja Pejić snažno je odjeknula svijetom. O njezinoj hrabroj odluci za medije progovorila je Andrejina majka, koja je konstatirala da je ponosna što sada ima kćer.

- Moja Andrejica je izgledala kao dječačić s nježnim plavim okicama. Još kao beba je bila takva. Voljela je gledati moju šminku, uskočiti u moje štikle i igrati se s djevojčicama. Voljela je lutke, ali što će reći susjedi, što će reći baka. Osjećala sam u srcu da će to biti drukčije dijete.

Pričala sam s prijateljima o tome, ali govorili su mi da to ne mora ništa značiti, da će se to promijeniti u pubertetu - govori Jadranka Savić. Dodaje da danas vjeruje da je Andreju mogla više zaštititi.

- Toliko mi je žao što joj nisam kupila Barbie, a ona ih je toliko voljela. Kupila sam joj neke glupe rendžere, za dječake. Brat ju je stalno vukao na karate, nogomet, ali nije bila zainteresirana - otkriva majka detalje iz djetinjstva. Jadranka smatra da je odluka njezine kćeri da o operaciji progovori u medijima bilo teška, ali i hrabra.

- Klanjam se svom djetetu bez obzira kako drugi gledaju na to. Zaboravimo sad na poziv modela, visoki stil života na Manhattanu i takve stvari. Važno je da je Andreja o tome govorila javno, baš zbog toliko slične djece, bez obzira što su različiti.

Ona je željela drugima pružiti nadu, podršku, ohrabrenje. Poručila je da je drugačija - kazala je Jadranka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:57