VRUĆA KUMA SVATOVA

MAJA ŠUPUT 'Svašta sam doživjela na svadbama. Jednom je mladoženja nokautirao mladu'

Računica je jednostavna: ako Maja nastupa na svadbi, onda će se cijelu noć plesati!

Maja Šuput sjedi uspravno na sofi i razgovara s novinarima neke televizije iz Banje Luke. Odjevena je u jeans-košulju uvučenu u malu suknju intenzivne ljubičaste boje, oko vrata nosi golemi bež nakit nalik na lanac, a na nogama ima štikle vrtoglavo visokih peta od 12 centimetara. Razgovor se vodi u separeu prvog kata ugostiteljskog dijela centra Green gold. Ovdje će te večeri nastupiti Mladen Grdović i, dok čekam Maju, svi pričaju kako se noćas očekuje “ludnica”. A ženska kraljica ludog provoda, po sudu velikog broja Hrvata, svakako bi bila Maja Šuput, piše novi Globus.

Maja je toliko poznata po štimungu koji napravi na svojim nastupima u klubovima i na svadbama da joj je nedavni incident s policijom na jednoj svadbi u Zagrebu samo povećao – ako se uopće može dodatno povećati – taj status. Kraljica svadbenih provoda, kraljica dobrih tuluma, naziv je koji ide s Majom ruku pod ruku. Naravno za one koje preferiraju glazbu domaće estrade.

Računica je jednostavna: ako Maja nastupa na svadbi, onda će se cijelu noć plesati!

Gledam je kako odrađuje intervju za neku emisiju redcarpet-tipa. Pršti energijom, dominira i drži uzde razgovora. A krhka je žena. S plavim uvojcima i plavim očima, prava je “džepna Barbie”. Dan prije pozirala je našem Štajdiju. Među motorima i električnim gitarama snimio je totalno seksi Maju.

Prilazi mi s velikim osmijehom. I u tom trenu shvaćam da ne stojim pred nekom estradnom zvjezdicom, nego pred uspješnom poslovnom ženom. Nema kod Maje bahatosti ni neprofesonalnosti. Čak ni bolesti zbog koje bi odgodila nastup, kako će mi poslije ispričati...

Dakle, što se dogodilo na toj svadbi? Zašto ju je privela policija, pitam. Nedavno je, naime, objavljeno kako je na imanju Marincel u Šestinama privedena Maja Šuput zbog remećenja reda i mira. Policija je prekinula svadbenu proslavu zbog buke na koju su se valjda žalili susjedi.

Red i mir. “Došla je policija, s maricom, njih osam i prvo su nas utišali”, priča mi Maja Šuput. “Kako se tako nešto nikad nije dogodilo ni na jednoj svadbi, a meni je bilo tako žao mladenaca, popela sam se na pozornicu i rekla da ću pjevati makar me odveli. I još sam malo nastavila pjevati... U međuvremenu je stigao i načelnik policije i naredio da se glazba ugasi. Mladenkin otac mi je prišao i rekao kako je bolje da se više ne izlažem. Čovjek nije želio da imam problema. I onda su samo mene i bend priveli – dobili smo prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira...”, prepričava Maja Šuput.

I tako je ostatak jutra, od 3 do 7 sati, davala policiji iskaz. I zaradila prekršajnu prijavu. A jesu li te fotografirali, pitam. Onako najprije sprijeda, pa iz profila, kao Jima Morrisona?

“Rekla sam im da ne mogu u policijsku postaju takva, da mi je kosa mokra... i da će mi slika biti ružna. Policajac mi je odgovorio da takav razlog još nije čuo. Nisu me slikali, nije bilo potrebe, samo sam dala iskaz”, priča.

Za uspomenu joj je ostao zapisnik, koji je objavila na svojem Instagram profilu. U zapisniku stoji kako je “narušavala javni red i mir na način da je kao pjevačica grupe Maja Šuput i Enjoy putem mikrofona koji je spojen na pojačalo pjevala više pjesama koje su se čule i stotinjak metara izvan svadbenog salona”. Protiv nje podnesen je optužni prijedlog “budući je svojim ponašanjem ostvarila obilježja navedenog prekršaja”.

“Nikad mi se ništa slično nije dogodilo ni na jednoj svadbi”, kometira ona. A na njima nastupa redovno, skoro svaki petak i subotu. Štoviše, termini za svadbe kod Majine su menadžerice rezervirani do kraja 2014. godine!

Što joj se još neobično dogodilo na svadbama? “O stvarima koje sam doživjela na svadbama mogla bih napisati knjigu koja bi bila bestseler”, kaže Maja za Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:26