MLADA MIMI

LIJEPA MILICA ŠERBEDŽIJA Pjevat će kao predgrupa Urbanu: 'Umirem otkad su me zvali'

Nastupit će kao predgrupa Urbanu. Otkad zna za sebe, nešto svira. Doma se, kaže, uvijek pjevalo i sviralo.
Rijeka, 280115.Mlada rijecka umjetnica Milica Serbedzija nastupit ce kao predizvodjacica na velikom koncertu Urbana i Cetvorke u zagrebackom Domu sportova 21. veljace. Snimljena na brodskom hotelu Botel Marina.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimas / CROPIX

Kao predgrupa Damiru Urbanu na predstojećem zagrebačkom koncertu nastupit će mlada glazbenica Milica Šerbedžija. Rođena Londončanka, koja je veći dio života provela u Los Angelesu, a trenutno živi i stvara u Rijeci, pjevala je prateće vokale na nekoliko albuma, nastupila na brojnim koncertima kao gošća prateći poznatog oca Radu Šerbedžiju, a za svoje pjesme sama piše i tekst i glazbu te ih sama izvodi. Jednu od njih je upravo napisala.

- Naravno da imam tremu. Umirem otkad su me pozvali da nastupam. Ali trema ne mora biti negativna stvar - komentira Milica. Otkad zna za sebe, nešto svira. Počela je s violinom i klavirom, a kako se ona mijenjala i odrastala, mijenjala je i instrumente.

- S deset godina sam počela svirati violončelo, pa s trinaest počela sama učiti svirati gitaru. I danas sviram svaki od tih instrumenata pomalo - priča Milica koju svi od milja zovu Mimi.

Glazba je, kaže, oduvijek bila veliki dio njezina života. Odrastajući u obitelji umjetnika, imala je mogućnosti obrazovati se o likovnoj umjetnosti, glumi i plesu, pa tako i o glazbi.

- Doma smo stalno pjevali i svirali. Tata je pisao pjesme za nas, a i sestre i ja smo također pisale pjesme. Ne znam točno otkud ta ljubav prema glazbi… Jednostavno je uvijek postojala - kaže mlada umjetnica. Inspiriraju ju, otkriva, Bob Dylan, Bukowski i drugi.

- Imam i veliku i raznoliku obitelj u kojoj svi imaju neke talente, pa se imam na koga ugledati - dodaje. Ovisno o danu i raspoloženju, sebi za dušu posluša i tech house, i rap, i punk, i country…

Trenutno se priprema za upis na Likovnu akademiju, ali razmišlja i o drugim opcijama.

- Jedino u što sam u ovom trenutku sigurna jest to da ću uzeti godinu dana pauze prije faksa i putovati. A što se muzike tiče, uvijek ću svirati. Volim pjevati i svirati, a tek ćemo vidjeti hoće li se to razviti u nešto zanimljivo - kaže o budućnosti.

Mimi nam je otkrila i da je istinska obožavateljica japanske kulture i sushija.

- Hobi mi je pripremati sushi. Prošlog ljeta sam bila na tečaju sushija - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:38