KOMPLETAN LINE UP

KREĆE PRVO IZDANJE ŠAKAN FESTA U BRELIMA Provjerite tko će sve nastupiti na prekrasnoj pozornici tik do mora

Prvo izdanje ŠAKAN Fest-a, održati će se od 4. do 5.rujna 2015. godine u Brelima, na platou/džigi ispred Hotela Soline. U ljetnom ambijentu jednog od najljepšeih mjesta na našoj obali, postaviti će se festivalski prostor tik do mora, unutar kojeg će nastupiti izvođači Lovely Quinces, Vlasta Popić, Sara Renar, Marko i Darko, J.R. August, Pešes, Rezerve i Igor Duraković.

Kantautorsku večer, ujedno i prvu večer Šakan Festa, otvoriti će Igor Duraković, kantautor iz Širokog Brijega, čije pjesme smo mogli čuti u izvedbi njegovog benda ONI, a njegove dvije skladbe su se našle i na albumu benda Pešes. Nakon njega nastupa umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, Nikola Vrančić, koji je zadnjih godina poznatiji pod pseudonimom J.R. August. Slijedi zagrebačka kantautorica Sara Renar, vlasnica nagrade Porin i što je još bitnije jakog glazbenog izričaja provučenog kroz različite žanrove. Večer zatvara već nadaleko poznata Lovely Quinces iz Splita, koja se koja je svojom svježinom i snagom u kratkom roku došla do samog vrha kantautorske scene. Nakon serije koncerata van lijepe naše i objave prvog dijela albuma “Meet me in Moscow”, Dunja Ercegović stiže u Brela.

Druga večer odmah počinje žestoko. Prvi bend koji izlazi pred publiku su Rezerve. Rezerve su zadnjih godinu dana pokazali da od samog početka misle ozbiljno. Nedugo nakon izlaska EP-a „Evo rezerve“ Osvajaju drugo mjesto na ovogodišnjem WHF-u, te drugo mjesto na najpoznatijem i najvećem demo festu u regiji Jelen Demo Fest. Nakon njih nastupaju Pešes, poznati po svojim singlovima “To je ljubav”, “Sam” i “Plava svijetlost”, te prepoznatljivim harmonizacijama koje se provlače kroz njihovu glazbu. Njihov album “Bajka”, izdan je u prosincu 2014. Nakon njih slušamo i gledamo dvojac Marko i Darko koji su kroz prošlu godinu postali jedna od najvećih zagrebačkih klupskih atrakcija, koji će se publici Šakana predstaviti repertoarom punim autorskih pjesama na tromeđi garaže, bluesa i punka. Festival zatvara odličan punk-noise-pop bend Vlasta Popić iz Varaždina, nastao krajem 2007. godine. Njihov album „Kvadrat“ i energične nastupe hvale usta kritičara i poklonika tvrđeg underground zvuka.

LINE UP 2015.

4. rujna (petak)

Lovely Quinces

Sara

J.R. August

Igor Duraković

5. rujna (subota)

Vlasta Popić

Marko i Darko

Pešes

Rezerve

Pretprodaja ulaznica:

Festivalska ulaznica po cijeni od 40 KN može se kupiti:

Makarska: Caffe Rockatansky

Brela: Tobacco Shop Master

Moguće je rezervirati i preko facebok stranice ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:42