NOVI OBRAT

KONTROVERZNA SERIJA MAKING A MURDERER NASTAVLJA DIZATI PRAŠINU Bivša zaručnica Stevena Averyja tvrdi da on 'nije nevin', da je njezina potpora bila 'gluma'

 Screenshot/YouTube

Bivša zaručnica Stevena Averyja - subjekta Netflixove serije ' Making a Murderer' - rekla je da on kriv.

Jodi Stachowski rekla je u intervjuu za jedan američki televizijski kanal da je njezina potpora za Averyja - koji je osuđen za ubojstvo fotografkinje Terese Halbach iz 2005. godine- bila 'gluma'. Rekla je za HLN da je vjerovala da 'nije nevin' jer je u prošlosti prijetio da će 'ubiti nju i njezinu obitelj i njezine prijatelje'.

Kada je pitana zašto joj je prijetio ona je rekla da je to bilo zato jer je 'bolestan'. Opisujući svog bivšeg zaručnika kao 'čudovište', Stachowski je rekla da je bila zamolila autore dokumentarnog serijala da ne koriste snimke nje u serijalu te da ga nije gledala.

Dodala je da ga 'nikad nije voljela', da ju je zlostavljao te tvrdi da pila otrov za miševe kako bi od njega pobjegla. Tvrdi da joj je pisao prijeteća pisma iz zatvora.

Avery je osuđen za ubojstvo Terese Halbach 2007. godine četiri godine nakon što je oslobođen krivnje za silovanje Penny Beernsten iz 1985. - zločin za koji je osuđen na 32 godine, za koji je odslužio 18.

Avery je oduvijek tvrdio da nije kriv za ubojstvo Terese Halbach - koja je nakon posjete Averyjevom odlagalištu za otpad kako bi fotografirala kombi za časopis Auto Trader prijavljena kao nestala osoba.

Prema Averyjevim tvrdnjama, on smatra da je mu ured šerifa grada Manitowoc smjestio zato što ih on tuži za 36 milijuna dolara zbog pogrešne osude u slučaju silovanja Penny Beersten iz 1985. godine. Avery trenutno odslužuje životnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

Jodi Stachowski rekla je da joj Avery nikada nije priznao da je ubio Teresu Halbach, no da je vjerovao da mu sve žene 'duguju' zbog krive osude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:43