MUZIKA 360

JUTARNJI.HR VAM DARUJE BESPLATAN DOWNLOAD Kompletan set DJ-a Maria Matakovića s Festivala elektronske glazbe u Izraelu

Još jedan predstavnik elektronske scene koji je poznatiji u inozemstvu nego kod kuće. Ovime nastojimo preokrenuti taj disbalans.

Vrativši se s nedavnog gostovanja na Fruttstock festivala u Švicarskoj, zagrebački autor, producent i dj, Mario Mataković sprema svoj veliki nastup pred domaćom publikom. Naime, Mario je jedan od „headlinera“ na skorom festivalu i reviji domaćih najeksponiranijih izvođača elektronske scene „Future Sound of Zagreb“ koji će se održati 14. i 15. studenog na, kako promotor i organizator Damir Cuculić najavljuje: 5 pozornica u tri kluba i s čak 32 umjetnika.

Mario je rođen u Zagrebu 1984 godine pokazujući od ranog djetinjstva zanimanje spram raznih vidova glazbe i umjetnosti općenito. Glazbi ga je približio otac, svirajući i slušajući stare blues i jazz ploče ali i slušajući puno klasične glazbe. U zvučnike su se povremeno probijali i Hard Rock bandovi, te sve to zajedno ostavlja dubok utjecaj na tada još dječju znatiželju. Mario je kao dječak učio svirati gitaru. No, interes ne zadržava samo na glazbi, već se širi na animirani film i video igre. Kasnije, ulazi i u područja tehnologije poput robotike, kao i astronomije, što sve na neki način spaja u svom današnjem autorskom i izvođačkom radu.

Nedugo potom, otkriva elektronski zvuk i tada počinje prvo skladanje, sekvenciranje, što se razvija u poslove produkcije te potom i postprodukcije. Razvijanjem zanatskih umijeća, kaj je imao sedamnaest godina, njegov je entuzijazam prepoznala njemačka glazbena izdavačka kuća Hadshot Heizar i 2002 god, objavljuje prve snimke na njihovim kompilacijskim cdima. Aktivnim nastupanjem od 2003 godine, Mario uspješno razvija svoj elektronski glazbeni izričaj. Nastupa diljem Europe na raznovrsnim festivalima, kao i klupskoj sceni.

Osim glazbe, interes prema zvuku razvija vještinama koje omogućavaju različito korištenje zvučnih zapisa, pa tako sudjeluje u produkciji raznovrsnih radio i televizijskih reklama, dokumentarnih filmova i nezavisnog kratkometražnog igranog filma. Trenutno, uz aktivno bavljenje glazbom, radi i tehničke poslove poput masteringa za izdavačke kuće širom Europe.

Njegov rad se može pratiti na vlastitoj Facebook stranici.

Za zagrebački nastup, slično kao i za ovaj s izraelskoj festivala Unity, sprema isključivo vlastite autorske snimke, što ga već samo po tome izdvaja od drugih kolega.

BESPLATAN DOWNLOAD:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 03:15