FILMSKA AKCIJA

JENSON BUTTON I SUPRUGA OPLJAČKANI U ST. TROPEZU Vozača F1 omamili plinom i ukrali prsten od 2,5 milijuna kuna

 Sean Gallup/Getty Images

Britanski sportaš i vozač Formule 1 Jenson Button te njegova supruga Jessica Michibata opljačkani su u luksuznoj francuskoj vili u St. Tropezu pri čemu su oštećeni za 300 tisuća funti.

Pljačka bi se vrlo lako mogla opisati gotovo filmskom jer su počinitelji u ventilacijski sustav ubacili plin koji je Buttona i suprugu onesvijestio te ih učinio bespomoćnima.

Incident se dogodio usred noći kada je bračni par Button spavao. Pljačkaši su nakon ubacivanja omamljujućeg plina u ventilaciju u potpunosti pretresli cijelu vilu i ukrali uglavnom nakit te Jessicin zaručnički prsten vrijedan 250 tisuća funti.

Francuska policija smatra kako su pljačkaši danima promatrali vilu prije nego su se odlučili krenuti u akciju. Osim Buttonovih, plin je omamio i onesposobio i njihovih troje prijatelja koji su također boravili u vili. Tek kada su se probudili i vidjeli razbacane stvari shvatili su da su opljačkani.

Tridesetpetogodišnji Button, koji je 2009. osvojio titulu svjetskog prvaka Formule 1, 'težak' je 71 milijun funti i nalazi se na trećem mjestu najbogatijih britanskih sportaša.

- Omamljivanje plinom je postao sve češći način kojim si počinitelji olakšavaju pljačke. Zastrašujuće zapravo kad pomislite, pljačkaši su bili u istoj sobi kao i Jessica i Jenson, kopali po njihovim ladicama znajući da ih nitko neće omesti. Isto je bilo i s njihovim prijateljima - kazao je za The Sun izvor blizak McLarenu, F1 momčadi za koju Button trenutačno nastupa.

Buttonovi i prijatelji su toliko pogođeni pljačkom da su nekoliko sati nakon buđenja napustili unajmljenu rezidenciju u St. Tropezu. Policija vjeruje da je riječ o dvojici pljačkaša, a sumnja se na ruske ili rumunjske bande koje znaju haračiti St. Tropezom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:37