SRAMOTNO NASILJE

JE LI OVO BUDUĆNOST TELEVIZIJE? POTEKLA KRV U SRPSKOM REALITYJU Bacio djevojku na pod, dvije žene u bolnici!

I Big Brother, koji se prikazuje u Hrvatskoj, sve je nasilniji i vulgarniji, a Vijeće za elektroničke medije zasad ne reagira
 Screenshot: YouTube

Dok su u regionalnom Big Brotheru stanari sve nervozniji i osim svakodnevnih verbalnih sukoba nedavno su se stanari i naguravali, u srpskoj verziji Farme je u srijedu potekla krv.

Na imanju u Lisoviću Kristijan Golubović je nasrnuo na tamošnju 'kraljicu silikona' Tijanu Đuričić, piše Blic.

- Kada si u stanju da mi pokažeš pornić sa suprugom, na kom se vidi kako je je..., što dalje da ti kažem. A ti mene nazivaš silikonušom? Gore je to što si ti napravio, rekla je Tijana Kristijanu, koji je podivljao.

- Hoćeš sada da te isprebijam, pa da ja završim u zatvoru, a ti u bolnicu?, vikao Kristijan starleti, koja mu je odgovorila 'slobodno'.

Golubović je prišao Tijani koja je ležala na krevetu i prevrnuo ga, a onda ju je pljunuo. Ona mu nije ostala dužna, pa ga je gađala s prvim predmetom koji je našla. Naguravali su se i, a psovke su pljuštale s obje strane.

Dvije stanarke su stale između njih i pokušale zaustaviti obračun, a jedna od njih je u sveopćem kaosu završila s ozljedom glave pa ju je odvezla Hitna pomoć.

Liječnici su pomagali i stanarki Zorici Marković kojoj je pozlilo nakon incidenta.

Iako smo poslali upit, Agencija za elektroničke medije nije komentirala nedavno fizičko nasilje u Big Brotheru, koje je prošlo bez ikakvih sankcija

Psovke i seks u ovogodišnjem Big Brotheru emitiranom prije 22 sata stajale su RTL 100 tisuća kuna kazne.

Vijeće za elektroničke medije ih je kaznilo zbog kršenja članka 26. stavka 1. alineje 3. i stavka 3. istoga članka Zakona o elektroničkim medijima.

Inače, članak 26. Zakona o elektroničkim medijima nalaže da u 'audiovizualnim ili radijskim programima nije dopušteno objavljivati priloge koji vrijeđaju dostojanstvo čovjeka, objavljivati priloge osobito nemoralnog i pornografskog sadržaja te na bilo koji način poticati, promicati i veličati nasilje i kriminal te poticati građane, a posebice djecu i mladež na upotrebu duhanskih proizvoda, alkohola ili droga'.

U stavku tri istog članka stoji i da audiovizualne programe koji bi mogli 'narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloljetnika nije dopušteno objavljivati', a ako se takav program i emitira u nekodiranom obliku nakladnik je, prema zakonu, obvezan osigurati da takvom programu prethodi zvučno upozorenje ili vizualni simboli tijekom njihova trajanja.

Na naš jučerašnji upit Agenciji za elektroničke medije hoće li biti ikakvih reakcija zbog nedavnog nasilja u BB kući, kada je otac odgurnuo sina, a i zbog vulgarnosti, nasilja i seksa koji su u showu postale svakodnevica, još nam nisu odgovorili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:15