OTKRILA U INTERVJUU

JASNA PALIĆ PICUKARIĆ 'Postala sam poznata tek nakon showa 'Tvoje lice zvuči poznato''

Nagrađivana glumica kazališta Komedija, koja sudjeluje u popularnom TV showu, kaže kako je život na daskama neizmjerno veseli te da se od svih nagrada i priznanja, najviše veseli velikom aplauzu u prepunom kazalištu.
 Kazalište Komedija

Nagrađivana glumica kazališta Komedija, koja sudjeluje u popularnom TV showu, kaže kako je život na daskama neizmjerno veseli te da se od svih nagrada i priznanja, najviše veseli velikom aplauzu u prepunom kazalištu. Snima Boris Štajduhar

Kada su je pozvali da sudjeluje u showu “Tvoje lice zvuči poznato”, glumica Jasna Palić-Picukarić nije razmišljala o gledanosti.

- Privukla me ideja da se okušam u nečemu novom što mi se, onako na prvu, činilo jako zabavno. Sada kad je to jedna od najgledanijih emisija i kada mi u gotovo svakom dućanu umjesto “Izvolite” kažu “Dobar dan, Jasna”, ja se najviše radujem što će se mnogi od tih ljudi sigurno pitati čime se ja zapravo bavim u životu - tumači zgodna glumica. - Radujem se jer me pitaju u kojim me sve kazalištima i ulogama mogu vidjeti. A ima ih puno i jako sam ponosna na njih. Možda nekoga motiviram, privučem, podsjetim na kazalište ili pomognem da ga zavole.

A Jasna im ima što reći o svojim ulogama i nagradama. Najnovija je ona za najbolju glumicu na 21. festivalu glumca, i to za ulogu Beth u predstavi “Plemena” teatra Planet Art. Istu je nagradu dobila prošle godine, ali za ulogu gospođe Shubert u predstavi “Čisto ludilo” njezina matičnog kazališta Komedija. Ima ih još, i sve su drage i važne.

- Ovaj naš posao se radi za publiku. Nama je uvijek važno kako publika diše, što misli, sviđa im li se ili ne. Svaki aplauz je nagrada koja puno znači. Naravno da je jako motivirajuće kada te i struka pohvali i nagradi. To što sam dvije godine zaredom dobila nagradu na Festivalu glumca izuzetno mi je drago.

Sudjelujući u showu “Tvoje lice zvuči poznato”, stekla je veliko, novo iskustvo, puno zabave, smijeha i prekrasnih uspomena.

- I ljude koje sam upoznala i koji su mi se uselili u život i srce. I jako me uveseljavaju! Hvala im!

Istodobno sa snimanjem showa Jasna priprema i novu predstavu u kazalištu Komedija - Goldonijevu “Malu kavanu” u adaptaciji i režiji Damira Lončara, koja će premijeru imati 28. studenoga.

Iako je veseli raditi sve, kazalište je ipak na prvome mjestu i njezina najveća ljubav.

Raspored joj je u posljednje vrijeme iznimno zahtjevan jer zbog puno obaveza ima malo vremena za sebe.

- Ali ga se može terapeutski iskoristiti. Šetnja, kava, ručak, pričanje i smijanje s mojim klincima, moj pas, moj konj i livada - sve je to najljepše vrijeme na svijetu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 14:59