BEZ JENNIFER

IZRAEL MAKNUO SLAVNU ZVIJEZDU S POSTERA ZA FILM 'Plakati sa ženskim likom u Jeruzalemu često budu poderani!'

 AFP

Film "Igre gladi: Šojka rugalica 2" počeo je igrati u svjetskim kinima , a pretpostavlja se da bi u prvom tjednu mogao zaraditi između 120 i 150 milijuna dolara. No, iako publika diljem svijeta jedva čeka vidjeti jednu od najseksepilnijih žena svijeta, Jennifer Lawrence u ulozi heroine Katniss Everdeen , u Izraelu je oduševljenje znatno manje, piše Guardian.

U određenim dijelovima te države redizajnirani su posteri za film, s Katniss (ili Jennifer, kako vam drago) koja na pozadini plamena napinje luk i strijelu. Umjesto nje, u određenim gradovima (Jeruzalem, Bnei Brak) na njima se nalazi prava šojka rugalica.

U čemu je problem? Sudeći po izjavama predstavnika izraelske PR agencije koja promovira film - u ženskom liku. "Otkrili smo da posteri s ženskim likom u Jeruzalemu često budu poderani, dok ih Bnei Barak uopće ne dozvoljava" - rekao je neimenovani PR-ovac. U Beni Baraku se vlati boje da bi slike žena mogle razljutiti građane, što je potkrijepljeno činjenicom da su posteri s ženskim likovima bili predmetom beskonačnog vandalizma.

Iako će "Šojka rugalica 2" nesumnjivo zaraditi mnogo novaca diljem svijeta, te je usput zaradila i bolje kritike od prethodnog nastavka franšize, po svemu sudeći neće dosegnuti financijski uspjeh prva tri filma koji su svi prebacili 700 milijuna dolara u svjetskim kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:46