NAKON 2 GODINE

IZGUBIO NA SUDU Liječniku okrivljenom za smrt Michaela Jacksona potvrđena presuda

 AP

Doktor Conrad Murray, koji je okrivljen za ubojstvo Michaela Jacksona, izgubio je tijekom četvrtka u sudskom procesu na žalbenom sudu.

Murray se žalio na presudu iz 2011. godine, ali tročlano vijeće sudaca Drugog okružnog žalbenog suda u Kaliforniji jednoglasno je podržalo prvotnu presudu. Smatraju kako imaju dovoljno dokaza te da nije bilo proceduralnih pogrešaka tijekom suđenja da bi liječniku izmjenili kaznu, pišu američki mediji.

Doktor Murray dobio je tad dvogodišnju kaznu zatvora, a u listopadu je pušten na slobodu.

Podsjetimo, doktor je optužen za ubojstvo iz nemara jer je Michaelu propisivao i davao lijekove protiv bolova u velikim količinama, a od kojih je Michael naposljetku preminuo.

Sve se dogodilo usred priprema za njegovu veliku turneju. Liječnika Conrada Murrayja angažirala je tvrtka AEG Live koja je organizirala Michaelovu povratničku turneju, a liječnik mu je davao kirurškli anestetik propofil zbog kojeg mu je otkazao srce. Zbog nemara liječnika, smatrao je sud, Michael je preminuo sa 50 godina.

Liječnik Conrad Murray, osim što smatra da je nedužan u cijelom slučaju, na žalbeni sud je išao kako bi poništio presudu te jedino na taj način vratio svoju liječničku dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:58