SLAVNA GLUMICA

ISPOVIJEST UNUKA MARLENE DIETRICH 'Bila je okrutna žena koja nije zaštitila kćer od silovanja dadilje'

 Screenshot/YouTube

Šokantni detalji iz života njemačko-američke glumice i holivudske ikone Marlene Dietrich procurili su u javnost nakon što je njen unuk David Riva izjavio kako je slavna glumica bila okrutna žena koja nije učinila ništa kako bi zaštitila kći od seksualnih napada dadilje.

- Bila je hladna i bezosjećajna. Nije bila baka kako je obično zamišljamo - rekao je Riva povodom aukcije privatnih stvari glumice i pjevačice za Mail on Sunday.

U svom intervjuu otkrio je da je holivudska ikona i biseksualka čiji je stil i seksipil ostavio dubok trag, bila alkoholičarka koja je patila od bulimije. Ispričao je i da je tijekom 52 godine braka varala supruga Rudolfa Siebera kako s muškarcima tako i sa ženama.

Njeni ljubavnici su tako redom bili John Wayne, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Greta Garbo i Edit Piaf.

- Spavala je sa svima koje je smatrala privlačnim. Nije joj bila bitna tjelesna strana seksa. Intimnost je njoj značila moć - rekao je Riva pa je ispričao kako je jedne noći pozvala kći u svoju spavaću sobu.

- Krevet je bio neuredan i razmazan šminkom. Provela je noć s Yulom Brynnerom pa se morala pohvaliti svojim najnovijim trofejem - prisjetio se glumičin unuk.

Marlene Dietrich imala je samo jedno dijete, kćer Mariju. Ona je napisala njenu biografiju u kojoj je otkrila kako glumica nikada prema njoj nije pokazivala majčinsku ljubav.

Tako je glumica jednom prilikom bezbrižno reagirala kada joj je kći rekla da ju je silovala dadilja koju je unajmila.

- Pa dobro, valjda si to do sada prevladala? Nisi umrla, suoči se s tim - rekla joj je hladno glumica.

Njen unuk David Riva, koji joj je bio i menadžer, prepričao je kako je njegova baka bila toliko opsjednuta čistoćom da je prvo što bi napravila kada bi ušla u hotelsku sobu kleknula na koljena i izribala kupatilo.

Posljednje godine života provela je u Parizu, opijajući se i gutajući tablete.

- Ona je bila jedna od alkoholičara na kojima se vidjelo da piju - rekao je Riva dodajući kako je voljela jesti, ali i da je patila od bulimije.

- Njeno rješenje je bilo uživaj u hrani pa je ispovraćaj - rekao je Riva pa se prisjetio kako je slavna glumica zatezala kožu lica tako što bi je zalijepila selotejpom iza ušiju.

U ovoj velikoj ispovijesti unuka slavne glumice tako smo doznali kako ona nije zadnjih 15 godina života napuštala stan jer poslije 60 godina ulaganja u imidž nije bila spreman uništiti sliku o sebi objavom fotografija na kojima bi se vidjelo da stari.

- Trebala je dobiti Oscara ukoliko osobno dođe po njega, ali je ona odbila - kaže Riva.

Ipak, priznao je kako je njegova baka imala povijesnu ulogu jer je razbjesnila Hitlera kada je uzela američko državljanstvo nakon čega je zabavljala američke vojnike na fronti pjesmama poput poznate 'Lili Marlene'.

Zbog toga je dobila najveće američko priznanje za civile, Medalju mira. osim toga odrekla se svoje sestre kada je saznala da je nekoliko stotina metara od koncentracijskog logora Bergen-Belsen imala kantinu za čuvare.

Slavna glumica preminula je 1992. godine u 90. godini života. S obzirom da je živjela raskošno, a godinama nije zarađivala. iza nje su ostali dugovi. Najveći dio njene imovine kupila je njemačka vlada. Ona je izložena u muzeju u Berlinu, a obitelj je odlučila rasprodati ostatak.

Neki od predmeta koji će biti ponuđeni na aukciji od 19. ožujka do 6. travnja na auctionmystuff.com su smokinzi, kristalni upaljači i pismo Ernesta Hemingwaya u kojem zamišlja kako njih dvoje goli vode ljubav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 20:34