USPJEŠNA PODUZETNICA

ISPOVIJEST LANE BIONDIĆ ‘Nije istina da naše carstvo propada. To pričaju već trinaest godina’

Lana Biondić progovara o sve brojnijim glasinama te otkriva nove poslovne planove
 Neja Markičević/CROPIX

Krajem devedesetih u Hrvatskoj je snimljen prvi TV spot filmskom kamerom. To je, uvjerava danas poduzetnica Lana Biondić, bila revolucionarna vijest koja je završila u središnjem Dnevniku. - A ja sam zahvaljujući tom prilogu upoznala svog sadašnjeg supruga - prepričava bivša ambiciozna marketingašica, sada uspješna poduzetnica i supruga moćnog Dragutina Biondića.

- Drago je, nezadovoljan uslugom, izbacio iz ureda dvije tada najveće marketinške agencije te zatražio da mu se dovede najsposobniji marketinški profesionalac na tržištu. Preporučili su mu mene. No kada je vidio visinu mojih honorara, shvatio je da mu je jeftinije oženiti me, smije se Lana danas, 15-ak godina kasnije, kad se etablirala kroz svoju modnu marku S.dress.

Za svoj modni brend kaže da funkcionira s unaprijed prezentiranim sezonama i distribucijom po pravilima svjetske modne branše, a upravo je pokrenula i liniju prirodne kozmetike.

Kolekcija S.dressa u prodaji je u Hrvatskoj, a uskoro će se naći i na web-shopu sa sjedištem u Londonu.

- Ponosna sam. A uskoro izlazi i moja prva kolekcija kupaćih kostima S-beach koji se sa zalaskom sunca i izlaskom mjeseca pretvaraju u predivne večernje haljine, najavljuje.

- Moje kreacije nosi supruga Christiana Balea, te Katie Readman, londonska it-girl i intimna prijateljica sestara Middletone. Naš problem postaje to što je većina modela uglavnom rasprodana pa smo neke poznate osobe u inozemstvu morali i odbiti jer haljine koju su željeli jednostavno više nema, na što se eto i nisu baš navikle - otkriva dizajnerica koja poznata imena koja nose njezine haljine ne smije otkrivati jer su, kaže, ugovorno zaštićena diskrecijom.

Diskreciju pokušavaju zadržati i obitelj Biondić, s čijom propašću tabloidi godinama licitiraju. Glasine o zatvaranju lanca njihovih trgovina Heruc intenzivirale su se nakon kraha Centar Banke, čiji je Dragutin Biondić bio većinski vlasnik. Lana se ne osvrće na tračeve, demantira ih uspjehom.

- Tračevi i glasine porez su na uspjeh. Mi ga redovito plaćamo već 13 godina, no drže nas zajedno. I svako toliko nas dobro nasmiju, objašnjava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:36