SUTRA U STUDIJU

ISPOVIJEST HELENE MINIĆ ‘Kad sam otkrila da sam trudna, htjela sam vrištati da cijeli svijet to zna’

Ekskluzivno donosimo djelić intervjua poznate glumice koja se okitila Nagradom hrvatskog glumišta, saznala da je trudna i udala se

Helena Minić Matanić je preslatka trudnica. Tridesetšestogodišnja glumica, rođena Puljanka, bijelog glatkog tena, lude crvenkaste kose i širokog osmijeha, uskoro će postati mama i ne krije koliko je uzbuđena. U ekskluzivnom intervjuu koji je dala za naš tjednik Studio, koji će izaći ovoga petka, donosimo dio atmosfere u životu ove zgodne glumice.

- Zapravo sam ti pozitivno zbunjena - kaže Helena koja je u petom mjesecu trudnoće. Očekuje curicu. Znaš, ona nas sad već može čuti - razdragano govori dok se profesionalno namješta pred fotografskim objektivom.

U prosincu prošle godine udala se za poznatog redatelja Dalibora Matanića u crkvi svete Foške u Istri. U Batvačima na Vodnjanštini, opisuje zvonkim glasom. - Dozvolu smo dobili od svećenika Jelinića u Vodnjanu. To smo mjesto odabrali jer i Dadi i meni puno znači. U Batvačima je rođena moja pokojna nona, blizu imam i parcelu s kućicom blizu mora. Cijeli život sam tamo. Kad god sam u nekoj kriznoj životnoj situaciji, odo ja kampirati do Svete Foške - otkriva Helena.

Na putu s koferima

Otkako je prije 13 godina diplomirala u Sarajevu, igrala je u Zagrebu, Virovitici, Varaždinu, Požegi, Vinkovcima Puli, odradila turneju po Austriji…

- Stalno sam bila u koferima, stalno sam stajala na nekim autobusnim i željezničkim kolodvorima. Nije mi bilo bitno gdje radim, nego što radim i ispunjava li me projekt - govori Helena.

Nakon što je gotovo cijelo desetljeće djelovala kao slobodnjak, dobila je angažman u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

- Bilo je super nakon toliko godina spojiti rodni grad i kazalište - kaže kroz smijeh.

Upravo tamo se i dogodila ljubav s Matanićem. Iako ga, kako kaže, poznaje oduvijek, par se zaljubio prošlog proljeća dok su radili na predstavi “Thelma i Louise” u Istarskom narodnom kazalištu.

Stanka na snimanju

Helenu smo donedavno gledali na malim ekranima, u hvaljenoj seriji “Počivali u miru”. Glumi Katu, nesretnu djevojku koja je krenula u život nadajući se lijepoj budućnosti. Sreću je željela ostvariti preko svog mutnog supruga Zoltana (tumači ga slovenski glumac Jernej Šugman), međutim zbog njega je tu mladu ženu odbacila obitelj i rodbina.

- Čim sam pročitala scenarij, znala sam da je to to, da je projekt jak u svakom pogledu - otkriva Helena koja je prilikom drugog bloka snimanja u prosincu prošle godine saznala da je trudna.

- Da, bila je stanka između dva bloka snimanja. U toj sam pauzi dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju glumicu za ulogu Thelme u predstavi ‘Thelma i Louise’, udala se i ostala trudna - smije se Helena.

Šibaju hormoni

Ipak je, kaže, prvo vrijeme čuvala tu dragocjenu spoznaju.

- Na snimanju pred Novu godinu, sjećam se, imala sam teže, emotivne scene. Jedna od njih je kako provjeravam što će pokazati test za trudnoću. U tom sam trenutku bila stvarno trudna i zapravo sam bila sva zbunjena. Hormoni te šibaju, miješaju se sve moguće emocije. To je nešto najintimnije i najsvetije, svima bi od sreće razglasio, a istovremeno bi se sakrio u malu rupicu i sve to prezimio - kaže buduća mama.

Helena je trenutno na porodiljnom. Inače vatrena radoholičarka, odlučila se nakratko povući sa scene.

Sada drugačije teme

- Sve predstave u kojima sam donedavno igrala fizički su naporne, ‘Thelma i Louise’, ‘Tko se boji Virginije Woolf’… To je dva sata plesanja, skakanja, tučnjave, agresivnih scena s povišenim emocijama. Želiš li to izvući, moraš biti u jako dobrom treningu. Znalo se dogoditi da dvije kile izgubim nakon predstave. U drugom stanju to nije pametno raditi. Sad ću se neko vrijeme baviti ponešto drugačijim temama - nasmijala se naša nagrađivana glumica, koja svoju životnu ispovijest iznosi u novom broju Studija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:33