SLAVNI GLUMAC

INTIMNA ISPOVIJEST GÉRARDA DEPARDIEUA 'Majka me pokušala ubiti, a smrt mog sina još uvijek me proganja'

Gérard Depardieu jedan je od najkontroverznijih europskih glumaca, a zgražanje svjetske javnosti ‘zaradio’ je svojim seljenjem u Rusiju kako bi izbjegao visoke francuske poreze, te svojim čestim izjavama na račun pijanstva i opijanja.

Prema najnovijoj knjizi Ça s’est fait comme ça (‘Tako je bilo’), piscu Lionelu Duroyu rekao je da nikada nije trebao ni biti rođen.

- Preživio sam svo nasilje koje je moja sirota majka samoj sebi nanijela s iglama za štrikanje i drugim stvarima, osvrnuo se Depardieu na pokušaje svoje majke da ubije fetus u sebi.

- Treće djete koje nije željela, to sam bio ja, Gérard. Preživio sam, rekao je.

Dok je odrastao, često bi mu s ljubavlju govorila ‘ne mogu vjerovati da sam te skoro ubila.’

Depardieuov otac bio je alkoholičar, radnik u željezari koji nije znao napisati ništa osim svojeg nadimka - Dédé.

Depardieu je priznao da je bio jednako loš uzor svojem sinu Guillaumeu, talentiranom glumcu koji je preminuo 2008. od upale pluća. Guillaume je umro u 37. godini, a za života se borio s ovisnošću i bila mu je amputirana noga nakon nesreće sa skuterom.

- Guillaume je iskusio isto što i ja, rekao je Depardieu, kojeg još uvijek muči savjest zbog smrti sina, koji je optužio oca da je alkoholičar opsjednut novcem.

- Trebalo mi je dugo vremena da razumijem Guillaumea, njegove potrebe i njegovu patnju, i nisam znao kako odgovoriti na njih. Nikad nisam uspio pronaći riječi, rekao je Depardieu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:39