POSTALE SU HIT

I na princezu Kate pazi žena bodyguard

ZAGREB - Nova vojvotkinja od Cambridgea ima jednu, baš kao i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, dok ih je libijski diktator Moamer Gadafi imao 40. Tjelohraniteljice za političke figure i celebrityje sve su popularnije umjesto svojih muških kolega. Narednica Emma Probert (39) dodijeljena je da čuva vjerojatnu buduću kraljicu Engleske jer se jednostavno bolje uklapa i ne strši u gomili kao što bi stršao neki korpulentni pripadnik SAS-a.

Na toalet i u šoping

- Toaleti su jedan od razloga zašto je bolje imati tjelohraniteljicu. Žene mogu ući s drugim ženama u njih. Tu je i shopping, ne izgledamo sumnjivo na odjelu za rublje. Pripadnice kraljevske obitelji koje sam čuvala cijene što mogu suosjećati s njima kad imaju one dane u mjesecu ili kad se posvađaju sa svojim mužem - rekla je Jacquieline Davis, koja je u sigurnosnim snagama radila 30 godina.

Glavni razlog za sve većom potražnjom ženske zaštite jest što su one diskretnije i bolje se uklapaju. Kao dodatni plus im je i što je element iznenađanja na njihovoj strani.

Važno je biti nevidljiv

- Kad ljudi vide ogromnog tjelohranitelja sa slušalicom u uhu, odmah pomisle da štiti nekog bogatog, koga se isplati kidnapirati. Postoji vrijeme i mjesto za ogromnog tjelohranitelja. Većina mojih klijenata su žene i djeca. Oni na početku uopće ne žele nekoga da ih čuva, a mi ne želimo da izgleda kao da trebaju tjelohranitelje - rekla je Lisa Baldwin, koja organizira zaštitarske timove za žene kraljevskih obitelji s Bliskog istoka.

Prije četiri godine otkriveno je i kako princ William ima dvije tjelohraniteljice. Britanski premijer David Cameron nedavno je uslikan kako džogira zajedno sa ženom koja ga štiti. Spisateljica koja je izmislila Harryja Pottera, J. K. Rowling, ima tjelohraniteljicu, kao i Nicole Kidman, Justin Bieber i cjelokupna kraljevska saudijska obitelj.

Šest tjelohraniteljica

Dilma Rousseff, prva predsjednica Brazila i sama nekada pripadnica ljevičarske gerile, ove je godine na svoju inauguraciju došla uz zaštitu šest žena - svojih tjelohraniteljica.

Kateina tjelohraniteljica Emma već je čuvala princeze Eugenie i Beatrice, a da je za to nitko nije znao. Uz to, usamljene princeze imaju dosta nezgodnu naviku zaljubiti se u svog bodygarda. Poput princeze Stephanie od Monaka koja se na kraju i udala za Daniela Ducrueta i rodila mu dvoje djece prije no što ju je prevario s belgijskom striptiztom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:44