NOVI KULINARSKI SHOW

GRILL BOSS Pod palicom Marina Rendića

ZAGREB - Brojnim gastronomskim showovima nacionalnih televizija nedavno se pridružio još jedan - “Grill Boss” Nove TV. S obzirom na vruće mjesece u kojima se emitira, ova je kulinarska emisija i više nego prigodna jer su godišnji odmori gotovo nezamislivi bez roštiljanja. Vođenje, a ujedno i roštilj “Grill Bossa” povjereni su mladom, ali vrlo iskusnom chefu Marinu Rendiću čiji je restoran Pepenero u istarskom Novigradu, član europske udruge kuhara Jeunes Restaurateurs d’Europe, što je prvi korak za dobivanje prestižne Michellinove zvjezdice.

Opušten i elokventan

Rendića, koji iza sebe ima 15-godišnje profesionalno iskustvo i koji se bez lažne skromnosti može među ostalim pohvaliti sa stažiranjem u najboljem svjetskom restoranu Noma u Kopenhagenu, gledatelji su zamijetili u showu “MasterChef Hrvatska” u kojem je gostovao.

Kako je Rendić tada bio prilično opušten pred kamerama, a uz to se pokazao i vrlo televizičnim i elokventnim, nije neobično što su nakon kraćeg castinga producenti odlučili upravo njemu dodijeliti ulogu voditelja u ovom ljetnom gastro serijalu koji je prošle subote krenuo s emitiranjem u poslijepodnevnim satima.

- Zapravo se i nisam pretjerano iznenadio što je Nova TV odabrala upravo mene, jer iza sebe već imam određenog medijskog iskustvo. Bilo je to više ono pozitivno uzbuđenje. Tremu sam pred kamerama imao samo prvi dan snimanja, dok se nismo svi bolje upoznali i vidjeli kako funkcioniramo zajedno, osjetili energiju - objašnjava Rendić.

Ovaj serijal od osam epizoda snima se, naravno, na otvorenom, u predivnom vrtu s bazenom i stolom za poznate goste koji će na kraju uvijek kušati Rendićeve specijalitete s grila. Uz male trikove i savjete kako pripremiti što ukusnija jela, od onih najjednostavnijih poput hamburgera do onih “malo” kompliciranijih poput janjećeg buta, obradit će se i teme poput Biker i Pool partyja, dječjih rođendana, kako i momačke te nogometne večeri.

Već u prvoj emisiji moglo se zamijetiti da, na sreću gledatelja prosječnog kulinarskog znanja i dubine novčanika, Rendić ne komplicira. Za sve namirnice koje je koristio ne samo da je običan puk čuo nego se mogu kupiti u svakom dućanu.

Namirnice iz Hrvatske

No to ne znači da je u emisiji nedostajalo kulinarske magije. Ona je stvorena upravo za mnoge čudnovatim miksevima, poput marinade za meso u kojoj se našlo i biske i meda od kestena.

- U svojoj kuhinji koristim namirnice koje se mogu kupiti u Hrvatskoj, osim nekoliko vrsta soli. Najvažnije mi je da su namirnice svježe - uzvraća 33-godišnji Rendić koji je inače umjesto vrhunskog chefa umalo završio kao geodet. Grešku je srećom vrlo brzo spoznao, što i nije bilo teško jer su i njegov djed ribar i otac jako voljeli kuhati, a tu ljubav prenijeli su i na Marina.

- To je za mene životni poziv, ljubav i strast koju da nemate u sebi, vjerojatno ne biste mogli izdržati 12 sati u kuhinji, a kamoli pripremiti vrhunsko jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:59