ELITNO MJESTO

GOLI KUHAR SE POŠTENO OSRAMOTIO Zatvorili mesnicu Jamieja Olivera zbog mišjeg izmeta u mesu!

 Getty Images

Mesnicu popularnog golog kuhara Jamieja Olivera, koja se nalazi u sklopu njegova restorana, zatvorila je inspekcija nakon što su na mesu pronašli mišji izmet, pljesnive lešine te goveđe meso kojemu je istekao rok.

Mesnica Barbecoa, koja se nalazi u blizini londonske katedrale St. Paul, zatvorena je na 24 sata jer su joj zdravstveni inspektori dali najgoru moguću ocjenu - ocijenivši je opasnom.

Inspekcija je među ostalim zatekla i prljave noževe. Kokošje meso odvojeno od kostiju ponovno je zapakirano i na njega je stavljen novi rok trajanja.

Mesnica Barbecoa nalazi se odmah ispod istoimenog restorana što ga je Jamie Oliver prije četiri godine otvorio s američkim kolegom Adamom Perryjem Langom. Riječ je o steak restoranu, jednom od najelitnijih u Londonu, a na web stranici se ističe kako je kvaliteta mesa koje se prirpema u restoranu najbolja u Velikoj Britaniji.

Glasnogovornik Jamie Oliver grupe u priopćenju ističe da inspekcija nije utvrdila da je meso neprikladno za konzumaciju dodajući da su sami odlučili zatvoriti mesnicu na jedan dan. Za plijesan na lešinama životinja kažu da je uobičajena u mesnicama.

Samo 12 mesnica u višemilijunskom gradu ocijenjeno je opasnima, prema kvalifikacijama Agencije za standardizaciju hrane.

Restoran Barbecoa prvi je steak restoran u Britaniji, a jedan obrok košta oko 120 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:14