PRESRETNI MLADENCI

FRIŠKO VJENČANI RUKOMETAŠ POSTAT ĆE OTAC 'Odgodili smo medeni mjesec, stiže nam beba '

Par je svoju petogodišnju vezu okrunio brakom 21. prosinca u rodnom Splitu

Prošlu, 2014. godinu, mladi bračni par Gojun sigurno će dobro upamtiti. Naime, te su se godine vjenčali i saznali da će postati roditelji. Hrvatski rukometni reprezentativac Jakov Gojun vratio se jučer iz rodnog Splita u Umag gdje reprezentacija održava pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Katru.

Supruga Kristina ostaje još nekoliko dana u Splitu, a potom će u Pariz gdje žive otkad je Jakov iz Atletico Madrida koji je bankrotirao prešao u francuski PSG. Uoči blagdana, par je u Splitu i ozakonio svoju višegodišnju vezu. On u odijelu Hugo Boss, a ona u vjenčanici Elie Saab. Bilo je, kažu, lijepo i romantično.

Zabavljao ih Jole

Nakon što su 21. prosinca razmijenili zavjete i prstenje, slavili su u restoranu Petra Graše gdje ih je zabavljao majstor dobre atmosfere i sugrađanin Jole. Nije to bila velika svadba, ali Gojuni se slažu, sve je bilo savršeno.

- Kako je bilo uoči Božića i Nove godine, u zraku je bila velika pozitiva i jako dobra slavljenička atmosfera. Bilo je jako lijepo. I ne što je bilo naše, ali stvarno je bilo savršeno vjenčanje - otkrivaju mladenci. Ostavljaju dojam jednostavnog, vedrog mladog para koji doista uživa u svojoj ljubavi.

A obradovala ih je i vijest da će postati roditelji. Beba stiže na ljeto. No, Kristina još ne zna hoće li roditi u Parizu ili Splitu.

- Ugovor nam istječe u lipnju. Vjerojatno ćemo više znati nakon Svjetskog prvenstva - objašnjava buduća mama. Zbog trudnoće Kristina neće putovati s Jakovom u Katar.

- Sad se mora malo čuvati. Ali, na dosadašnjim prvenstvima, Kristina je bila moja velika podrška s tribina - dodaje Jakov. A zbog bebe i rukometnih obaveza odgodili su i medeni mejsec.

- To smo ostavili za prvo sljedeće slobodno ljeto. Ovo ljeto stiže prinova, a 2016. su Olimpijske igre… Čini se da će medeni mjesec morati malo pričekati - kaže Jakov uz smijeh.

Kristina uči francuski

Ali, njima ne nedostaje romantike. Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svoju je Kristinu zaprosio na gondoli u Veneciji.

- Bilo je puno emocija, čak i malo suza, ali sve u svemu jedna lijepa uspomena - prisjeća se rukometaš.

Upoznali su se prije pet i pol godina preko zajedničkih prijatelja. A iz iskrenog prijateljstva rodila se ljubav. Od tada su nerazdvojni. Osim kad je Jakov odsutan zbog rukometnih obaveza. On kod Kristine najviše voli to što je komunikativna i pozitivna.

- Ona mi je velika podrška kad god mi je teško u životu - ističe rukometaš. Jakov se u Pariz vraća tek nakon prvenstva, a Kristina u svoj francuski dom putuje 11. siječnja. Iako im je u Madridu gdje su živjeli godinu dana dok je Jakov igrao za tamošnji klub, bilo jako lijepo, u Parizu sada uživaju.

- Bilo nam je čak teško otići u Pariz, ali smo se brzo adaptirali. Uživamo u svakom trenutku jer je Pariz stvarno prelijep grad. Ima puno toga za vidjeti, nudi puno sadržaja…Tamo ti stvarno ne može biti dosadno jer se uvijek nešto događa u gradu. Vrijeme nam je, doduše, više odgovaralo u Madridu, jer mi smo Dalmatinci koji su navikli na sunce… - pričaju Gojuni uz smijeh.

I Kristina se dobro uklopila. Posvetila se učenju francuskog jezika i često ima predavanja, a osim toga pohađa satove zumbe i fitnessa nekoliko puta tjedno, te kuha svom voljenom suprugu. - Srećom, Kristina voli kuhati, a ja obavezno moram jesti kuhano i zdravo - kaže Jakov. Mladi par živi u luksuznom pariškom kvartu Boulogne-Billancourt.

Luksuzno susjedstvo

Stadion Park prinčeva udaljen je od njihovog stana tek 200 metara, a teniski teren Roland Garros je odmah iza stadiona…

- I moja dvorana je blizu, svega nekoliko minuta hoda. A od centra smo udaljeni 7-8 minuta. Sve imamo u kvartu i jako smo zadovoljni - kaže rukometaš. O svojim suigračima u Francuskoj kaže da su svi redom veliki profesionalci i super dečki.

Ali sada su njegove misli usmjerene prema Svjetskom prvenstvu za koje se sprema već dulje vrijeme. - Počeo sam u klubu dodatno trenirati, a i službene pripreme u Umagu su u tijeku. Dat ćemo sve od sebe - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:27