MLADA ISTRANKA

Franka Batelić: Privatno nisam ni upola seksi kao na televiziji

Čim skinem raskošne plesne haljine ponovno postajem ono što jesam: srednjoškolka iz Rapca, skromna je Franka
 HTV

Svaki put se od srca nasmijem kad pročitam da sam postala novi seks simbol. Niti se osjećam poput simbola, a privatno, vjerujte, uopće nisam ni upola toliko seksi kako to izgleda na plesnom podiju u HTV-ovom spektaklu. Iako, priznajem, san su svake djevojke sve one predivne plesne haljine koje nam bira kostimografkinja Nataša Svekler.

I na ogradi svašta piše...

Možda mi je i najdraža ona dugačka bijela haljina u kojoj sam sa svojim plesnim partnerom Ištvanom Vargom plesala valcer i zahvaljujući kojoj sam se osjećala poput prave princeze. Moja čarolija trajala je koliko i valcer - svega nekolio minuta, a nakon toga ponovo sam se pretvorila u srednjoškolku iz Rapca - priča Franka Batelić, čije lice posljednjih tjedana, otkako traje “Ples sa zvijezdama” krasi mnoge novinske naslovnice.

“Franka je favorit!”, “Seksi Franka pokazala noge”, “Franka izbacila Anu Ugarković”… samo su neki od naslova u novinama.

- Znate kako se kaže: i na ogradi svašta piše. Ja sam se u ovaj plesni show prijavila jer volim plesati, a ovo mi je bila odlična prilika da to doista i naučim. Veselim se svakom novom treningu s Ištvanom, radujem se generalnim probama, odabiru kostima… A jesam li na početku spektakla znala da će svaki moj pokret završiti u novinama? Zapravo, nisam o tome previše razmišljala. I sada se trudim previše ne obazirati na seciranje mojih plesnih pokreta ili haljina - kaže ta 18-godišnjakinja koja ne može niti zamisliti da bi u privatno vrijeme odjenula bilo koju od haljina što ih je nosila u “Plesu sa zvijezdama”.

- Mislim da te kreacije ne bih nosila ni na pozornici dok pjevam. Na sceni često nastupam u mini-suknjama, ali nezamislivo mi je da, na primjer, izađem u ružičastom grudnjaku i kratkim hlačicama koje sam imala u subotu dok smo Ištvan i ja plesali jive. To je plesni kostim, namijenjen isključivo jiveu i stvarno ne znam što bi mi se moralo okrenuti u glavi da ga odjenem u privatno vrijeme - smije se Franka, koja najradije nosi traperice, majice i uggsice.

Uggsice i kod kuće

- Moj je ormar pun traperica. Najvažnije mi je da mi dobro pristaju i da su kvalitetne. Kroj mi nije bitan, iako preferiram one uskih nogavica, koje onda nosim uz čizme. Što se obuće tiče, obožavam starke i čizme. Ljeti nosim gležnjače, a zimu prohodam u uggsicama. Prve uggsice kupila sam prije četiri godine u Londonu i često ih nosim kod kuće, umjesto papuča, jer me fino griju, a ja sam zimogrozna. Cipele s visokim potpeticama nisu moj fetiš, iako ih, naravno, i privatno nosim. Ali, kad ih obujem, u torbi najčešće ponesem i rezervne cipele s ravnim potplatom da ne bi poslije bilo ‘nismo znali’ - otkriva Franka kojoj su, kao i većinu plesača-amatera, plesne cipelice prilično nažuljale.

- Osim uživanja u plesu, moja svakodnevica posljednjih tjedana bili su i flasteri, opuštajuće kupke i andoli kojima sam liječila upalu mišića. No, kako vrijeme odmiče, toga je sve manje, a ja sam sigurna da ću nastaviti plesati i kad završi televizijski spektakl. Znam, svi plesači amateri proteklih su se godina zaklinjali kako za njih ples ne prestaje, pa od toga nije bilo ništa. Ali ja nekako mislim da ću biti iznimka koja potvrđuje pravilo - obećava Franka, koja će prvi vikend bez plesa na HTV-u provesti u krevetu uz neki dobar film.

- Počinje blagdansko vrijeme, jedva čekam da probam sve krasote koje će napraviti moja mama - govori djevojka koja je na pozornicu prvi put kročila prije petnaest godina.

Franka je, naime, kao trogodišnjakinja počela pjevati u labinskom dječjem zboru Minicanti, a voditeljica zbora, profesorica Sabrine Stemberga-Vidak rano je prepoznala njezin talent, pa je djevojčica najčešće nastupala kao solistica. Franka ni tada, kao ni sada, nije imala problema s tremom, pa je kao šestogodišnjakinja premijerno nastupila na festivalu Melodije Istre i Kvarnera na kojem je otpjevala “O sole mio”.

Odrasla je na talijanskoj kanconi, koja zahtijeva posebne tehnike pjevanja, koje je zahvaljujući profesorici Stemberga-Vidak učila odmalena. Upravo ju je njezina profesorica nagovorila da se prije dvije godine prijavi na “Showtime”, glazbeni spektakl Nove TV u kojem je u prosincu 2007. godine pobijedila kao najmlađa sudionica. Hoće li se u subotu povijest ponoviti?

Traži se dečko

- Nemam pojma. I ne razmišljam o tome. Jasno, drago mi je da smo Ištvan i ja došli do finala, a sad, hoćemo li pobijediti mi ili Gordan Kožulj i Ana Herceg… Ne znam. Sve je moguće, kao što se već i pokazalo kad su iz spektakla ispali Iva Šulentić i Damir Horvatinčić, koju su po meni bili najbolji - kaže Franka koja će se po završetku “Plesa sa zvijezdama” posvetiti učenju i završnim pripremama oko izlaska svog prvog albuma.

- Pjevanje je ono čime se u životu želim baviti. Ali, ne zanemarujem ni školu. Odlična sam učenica i želim to i ostati, kako bih po završetku srednje škole mogla upisati Pravni fakultet. Zapravo, još nisam definitivno odlučila bih li radije studirala pravo ili engleski jezik jer me i jedno i drugo privlači. A album? Pojavit će se na tržištu za koji tjedan. Zvat će se “Franka”. Toliko meni lijepih pjesama ima na njemu da nisam mogla izdvojiti nijednu, pa sam svoj prvijenac odlučila nazvati svojim imenom - priča Franka, o čijim se navodnim ljubavnim vezama u posljednje vrijeme također mnogo nagađa. Tako su je mediji povezali sa Sašom Mačekom, bubnjarom grupe Voodoo Lizards, što ona demantira.

- Sve što je o mojim ljubavima i ljubavnim vezama u posljednje dvije godine izašlo u novinama, nije bilo istinito i nije držalo vodu. Ja se na takva naklapanja uvijek samo nasmijem i tako najlakše prijeđem preko toga. Trenutačno nemam dečka, ali priznajem da sam jako romantična. Kako bi trebao izgledati dečko koji bi me osvojio? Morao bi biti pametan, zgodan i šarmantan. Ima li takvih? Naravno, samo ja ih još uvijek tražim - završava Franka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 12:05