OKRUNJENA LJEPOTICA

FOTOEKSKLUZIV: MISS UNIVERSE CROATIA Barbara Ljiljak: 'Život je kratak, zato idem punim tempom!'

Nova hrvatska Miss Universe, atraktivna Splićanka Barbara Ljiljak, po mnogočemu je zaslužila da upravo ona ponese lentu,jer osim ljepote krasi ju i ambicija, kreativnost, ali i veliki potencijal u modnoj industriji. Među skupocjenim nagradama koje je ponijela kao Miss na finalnoj večeri u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, Barbaru najviše veseli upravo stipendija vrijedna 20.000 eura za studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta.

- Super je osjećaj pobijediti i ponijeti lentu, posebno biti prva među 20 izuzetno lijepih cura. Bila sam u svakom slučaju presretna, a imala sam i odličnu podršku publike. Nisam očekivala da ću pobjediti, ali sam se nadala, baš kao i svaka od nas, jer inače se ne bi niti prijavile - kaže Barbara, koju su u publici bodrili i prijatelji, te sestra Romana, koja u Beču radi kao DJ-ica. Barbara je za podršku pozvala mlađe društvo, a obitelj zapravo do zadnjeg časa nije ni znala da se prijavila na izbor ljepote.

Kako je ispričala, na natjecanje za Miss Universe odlučila se na nagovor brojnih ljudi s društvenih mreža, a posebno su je na Instagramu nagovarali na taj korak. Naime, svojevremeno je lijepa Splićanka pobjedila i na izboru za Miss Dalmacije, ali od daljeg je natjecanja, za Miss Hrvatske odustala.

- Zapravo se radilo o jako lošoj komunikaciji s direkcijom. Mogu reći da me nitko dalje nije ni zvao, ali ionako ni sama nisam htjela ići dalje. Velika je to razlika od izbora za Miss Universe koji je na puno višem nivou, od samog smještaja po hotelima, odlaska u najbolje restorane, snimanja. Svi su čitavo vrijeme bili divni prema nama, posebno Vladimir i Marija i zato sam i pristala na izbor jer je uistinu broj jedan u Hrvatskoj. Drže me doslovce kao kraljicu - priča Barbara.

Naša Miss Universe završila je u Splitu talijansku školu mode i dizajna Callegari, a neke od svojih kreacija nosila je i tijekom samog izbora.

- Obožavam dizajn, ali to mi je više na razini hobija. Izlagala sam i ranije, ali voljela bih se baviti nečim ozbiljnijim u životu. Dizajn će mi uvijek ostati jer volim kreirati, no u pravilu dajem to nekome drugome da sašije jer nisam stručnjak na tom području. Na pripremama sam nosila svoje kreacije i uvijek mi bude drago kad ih nekto pohvali - priznaje Barbara, kojoj su modni uzori Philipp Plein i Karl Lagerfeld.

A upravo stipendija za zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta ono je čime bi se mlada Splićanka voljela baviti u životu i to je, od svih poklona, najviše veseli.

FOTOGALERIJA: Miss Universe Barbara Ljiljak

FOTO: Boris Štajduhar

- To je svakako najbolja i najzanimljivija nagrada. Sviđa mi se sam studij, a posebno mogućnost putovanja u druge zemlje koja nudi. U Zagrebu je baza, a semestri se mogu odslušati i po Europi. Iako je bazni jezik engleski, voljela bih jedan semestar otići u Madrid i malo učiti španjolski. Također bi, zbog svoje ljubavi prema modi voljela svratiti i do Pariza. Planiram do kraja iskoristiti stipendiju jer mislim da se svaka mlada osoba treba usavršavati. Ovaj izbor nudi priliku da se pokaže da cura može biti pametna i baviti se modelingom - napominje Barbara.

Do svjetskog izbora za Miss Universe, čiji se termin, ali ni destinacija održavanja još uvijek ne znaju, Barbaru očekuju brojne obaveze prema sponzorima, putovanja, snimanja, događanja na kojima će se pojavljivati, ali i brojne mogućnosti i ponude po pitanju modelinga. Uskoro putuje u Sloveniju i Italiju, ali se nada da će tijekom ljeta uhvatiti i nekoliko dana za odmor.

- Imam stvarno puno obaveza i jako gusti raspored, ali nekako se nadam da ću uspjeti barem tjedan dana odvojiti ovog ljeta za provod s prijateljima i pravi odmor na moru. Uglavnom, idućih godinu dana dok ne predam krunu obavljam sve što se očekuje od Miss Universe i usavršavam se za svejtski izbor - tvrdi missica.

Svoj ljubavni život odlučila je držati isključivo za sebe, ali sebe vidi kao brižnu majku u budućnosti.

- Čekaju me obaveze missice, poslije toga dizajn kao hobi i nekoliko godina fakulteta. Ipak, u budućnosti želim bar troje djece jer jako volim djecu i imam energije za njih. Slušam starije kako govore da bi voljeli vratiti vrijeme i zato kroz život idem punim tempom - zaključila je Barbara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:57