HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

FOTO: STALLONE OTVORIO IZLOŽBU SVOJIH SLIKA 'Ovo je otkriće novog majstora slikarstva'

Ovo je otkriće novog majstora slikarstva 20.-21. stoljeća, rekao je ravnatelj Ruskog muzeja u Sankt Peterburgu Vladimir Gusev. Ruski komunisti prosvjedovali su tražeći zatvaranje izložbe jer je Stallone glumio u mnogim filmovima u kojima su Rusi prikazivani kao monstrumi
 AFP

Veliki holywoodski akcijski glumac, 67-godišnji Sylvester Stallone, otvorio je izložbu svojih slika u Ruskom muzeju u Sankt Peterburgu. Na izložbi su izložene slike koje je slavni Rocky i Rambo naslikao između 1975. i 2013. godine. Iako se o toj strani Stalloneovog talenta malo znalo, on slika već više od 40 godina, a na otvorenju je čak kazao – da ukoliko bi pred njim bio odabir – film ili crtanje, on bi odabrao slikarstvo!

- Nakon obitelji, naviše volim crtati, kazao je neočekivano Stallone koji je na otvorenju svoje izložbe u drugom po važnosti ruskom gradu okupio kulturnu, političku i filmsku kremu ruske Sjeverne prijestolnice, kako u Rusiji tepaju Sankt Peterburgu.

- Kad snima film to radim s mnogim ljudima, ali kad crtam tu sam sam sa sobom, kazao je Stallone. – Kada riječima ne mogu izraziti svoje osjećaje onda to iskazujem umjetnošću, crtanjem, kazao je ganuti Stallone.

Pogledajte fotogaleriju s otvorenja izložbe Sylvestera Stallonea

Slike Stallonea su rađene pod utjecajem ruskog avangardnog ekspresionizma te pop arta, a nazivi slika potvrđuju misaonost , pa i određenu otuđenost – "Na rubu pameti" ili "Ples sijena". Sve su to osobni osjećaji iz duši, čime je Stallone potpuno pokorio Ruse, sklone pričama o "ruskoj duši", a ovaj glumac koji je rabijatan i grub na filmskom platnu pokazao je svoju drugu, nježnu i romantičnu stranu. Otvorio je dušu, pišu ruski kritičari puni hvale za rad Stallonea. Izdvajaju sliku "Smrt prijatelja" u kojoj nema histerije, raznobojnosti. Već samo jasne linije u dvije boje koja pokazuju i odmak i osjećaj.

Ravnatelj Ruskog muzeja Vladimir Gusev kazao je da Stalloneovi radovi zaslužuju biti izloženi u tom značajnoj instituciji ruske kulture jer "su pravi primjer suvremenog slikarstva".

- Mi ovdje imamo "posla" s pravim umjetnikom. On nije diletant, ovo nije kapric razmažene zvijezde. Vidimo originalni stil autora, eskpresiju, dinamiku, temperament. Ovo nije obična izložba, ovo je otkriće novog majstora slikarstva 20.-21. stoljeća, sipao je komplimente Stalloneu Gusev.

No, dok su se javnost oduševljavala Stalloneovim radovima, a on crvenio od komplimenata, ruski komunisti prosvjedovali su tražeći zatvaranje izložbe jer je Stallone glumio u mnogim hladnoratovskim i antisovjetskim filmovima u kojima su Rusi prikazivani kao monstrumi.

Svi koji žele uživati u Stalloneovim slikama moći će to sve do sredine siječnja 2014 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:21