NOVI BIZNIS

FOTO: SOPEK KAO VOĆNA VENERA 'Dođite u moj juice bar i nabildajte se vitaminima!'

Renata Sopek nakon što je prodala 150.000 DVD-a o vježbanju pokreće novi biznis

ZAGREB - Svi koji su mislili da je Renata Sopek samo još jedno lijepo lice čija će popularnost trajati tek jedno ljeto, gadno su pogriješili. Najprije zato što Renata nije samo lijepo lice nego i vrlo pametna i sposobna cura. Drugi razlog se možda može na prvu učiniti banalnim - od svoje 16. godine Renata svakodnevno vježba. Nema šanse da njezina ljepota i savršene obline samo tako nestanu, piše Globus.

Ta Zagrepčanka koja je 2004. između stotinu kandidatkinja u tradicionalnom Globusovu izboru ponijela titulu najseksi Hrvatice, nije ni tada bila nepoznata. Šira ju je javnost upoznala kao hostesu HTV-ove emisije “TV Bingo Show”, karijeru manekenke i fotomodela gradila je kao članica modne agencije Sandra Models agency, na izboru za Miss Hrvatske 2000. izabrana je za miss fotogeničnosti, a tri godine ranije i za Miss autoshowa u Zagrebu. Ali, u životu atraktivne djevojke koja je tada studirala pravo, od njezine šesnaeste godine postojala je jedna konstanta - tjelovježba. I upravo toj činjenici zahvaljuje svoj poslovni uspjeh. Njezin izgled posljedica je genetike, ali i svakodnevnog mukotrpnog rada.

Kad se posve okrenula tjelovježbi i stavila je u prvi plan, mediji su je uspoređivali sa svjetskim top modelom Cindy Crawford i glumicom Jane Fonda, i malo je bilo onih koji su vjerovali da će Renata Sopek opstati u tako snažnoj konkurenciji. No, ona je bez imalo dvojbe nastavila svojim putem. Rezultat su vlastite TV emisije o vježbanju te šest DVD-a rasprodanih u više od 150.000 primjeraka.

U dobroj formi. “To je lijepa brojka. I govori o tome da mi ljudi vjeruju, da im se dopalo to što radim i da su prihvatili savjete, shvatili da je to moj stil života. Vježbanje nije samo redoviti rad i trening, to je i rađanje pozitivne energije koja vas rasterećuje svakodnevnih briga i stresa, pomaže da uvijek budete vedri i nasmijani”, kaže Renata Sopek (34).

Prvi projekt vezan uz vježbanje bio je DVD “U dobroj formi”, koji je osmišljen za Renatu jer su na RTL-u shvatili da je pobornik zdravog načina života i tjelovježbe. Svaki DVD je zasebna cjelina, a prezentiraju se različite vrste tijelovježbe koje predstavlja u suradnji s vrhunskim stručnjacima. Na RTL televiziji priprema novi projekt vezan uz tjelovježbu, iako je upravo završena treća sezona njezine autorske istoimene emisije “U dobroj formi” koja ima visoku gledanost. U pola sata emisije, koja je emitirana nedjeljom, Renata Sopek dobro je zabavljala i goste i gledatelje ispred malih ekrana.

“U prvom je dijelu uvijek išao intervju s nekom poznatom osobom, a dio toga je bio i sportski izazov u kojem ni ta osoba ni ja nismo posebno iskusni. Bilo je svega, a najviše smijeha. Primjerice, Zlatan Zuhrić Zuhra, kojeg sam odvela na trenig zumbe, toliko se rasplesao da smo ga jedva zaustavili, a s Indirom Vladić, pjevačicom grupe Colonija, imala sam okršaj u boks ringu, iako do tada niti jedna nismo boksale”, smije se Renata.

Sve njezine DVD-e, pa tako i zadnji, šesti, “U dobroj formi - Funkcionalni trening”, koji je također rasprodan, izdala je RTL televizija. Uvijek je, pojašnjava, pratila svjetske trendove u vježbanju, prilagođavala ih, a publika je to znala prepoznati. Mnogi ljubitelji fitnessa Renatu pak pamte kao vlasnicu fitness centra koji je vodila pet godina. No, zbog drugih obaveza, taj je posao prekinula jer joj je oduzimao suviše vremena. A najnoviji nije vezan uz televiziju. Riječ o otvaranju zajedničkog juice bara, u suradnji s lancem Juice barova “Fruit Land”, kao i slastičarnice u Dubrovniku, s Laurom Čubrilo, vlasnicom te tvrtke, piše novi Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:19