INTIMNA PRIČA

FOTO: NOGOMETNA SENZACIJA Tko je reprezentativac Hrvatske koji je zaludio žene diljem svijeta

Za hrvatskog reprezentativca, nogometaša Southamptona, do prije nekoliko dana znali su samo nogometni zaluđenici. Sada je, zahvaljujući fotografijama na kojima se u društvu svojih suigrača kupa potpuno gol - i na kojima izgleda apsolutno senzacionalno, zaludio žene diljem svijeta
 CROPIX

Zahvaljujući paparazzo fotografijama naših nagih reprezentativaca snimljenih u bazenu Tivoli resorta u mjestu Praia do Forte, “vatreni” su postali posljednjih dana glavna tema svjetskih medija, predmet obožavanja nježnijeg spola širom svijeta, a muka za hrvatske medije, jer su od trenutka objavljivanja tih slika proglasili “silenzio stampa”.

Dok se naga trojka - Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Dejan Lovren još uvijek kako doznajemo ljute, većina njihovih neuslikanih suigrača gledaju na cijelu situaciju s malo smiješnije strane.

No trojka se i dalje ljuti, premda su izazvali ženske hvalospjeve poput “odjednom me počeo zanimati SP”. Posebno Dejan Lovren, centralni branič koji će 5. srpnja proslaviti 25. rođendan.

Ne samo što je Lovren ovim fotografijama zasjenio Vedrana Ćorluku koji je sve do tada nosio neslužbenu titulu najljepšeg hrvatskog nogometaša, već su njegovo tijelo počeli uspoređivati s Lovrenovim idolom Davidom Beckhamom.

FOTOGALERIJA: Opuštanje Vatrenih prije utakmice s Kamerunom

Mladić iz Bosne i Hercegovine već od malih nogu bio je izrazito koncentriran na nogomet, u čemu je imao veliku podršku svoje obitelji.

Rodio se u Kraljevoj Sutjesci, malom mjestu u srcu Bosne, nedaleko od Zenice. Kada je počeo rat, njegova skromna obitelj, otac Saša i majka Silva s malim Dejanom izbjegli su u Njemačku.

- Preselili smo se radi moje sigurnosti. U Münchenu smo proveli sedam godina, tako da sam zapravo imao lijepo djetinjstvo. Bio sam sretan u Njemačkoj, ali jednog su nam dana rekli da se moramo iseliti jer nismo imali ispravne dokumente.

Bilo mi je teško jer tada nisam pričao dobro hrvatski jezik, no preselili smo se u Karlovac. Ponovni početak je bio težak - nova škola, novi prijatelji. Mama je radila za minimalac, a tata nije mogao naći posao. Jedna je zima bila strašna i pamtit ću je cijeli život, ali zajedno smo uspjeli - ispričao je Lovren u jednom intervjuu za Sportske novosti. Teške izbjegličke godine, sudeći prema njegovim izjavama, prilično su obilježili Lovrena, a cijelu obitelj još više povezali. Za godina provedenih u francuskom Lyonu često je isticao kako novac naravno uvijek dobro dođe, ali kako mu ništa ne može nadoknaditi odvojenost od obitelji. Isto se moglo čuti i od njegove majke i oca, koji su skromno zahvaljivali Bogu na uspjehu njihova sina, ali i isticali koliko im nedostaje.

Talent današnjeg igrača engleskog kluba Southamptona, vrlo brzo je primjećen. Još dok je obitelj bila u Njemačkoj.

- Počeo sam sa sedam godina i nisam razmišljao o tome da ću postati netko, bila mi je to samo igra. No, oko 13. ili 14. godine sam shvatio da sam dobar i da bih mogao poduzeti nešto. Točnije, razmišljao sam da ako ne budem igrao nogomet, što ću raditi? Nisam volio školu, tako da mi je nogomet bio sudbina. Nisam imao izbora - kazao je u istom intervjuu Lovren.

U osmom razredu osnovne škole istodobno je dobio ponude i Dinama i Zagreba. Roditelji su mu ispričali kako su se tada našli u panici jer nisu znali što odlučiti, pa su otišli tjedan dana na more kako bi dobro “provjetrili glave”. Nakon tjedan dana, kada su dobro sve odvagnuli, pala je odluka - Dinamo. Međutim, to je značilo daljnje odricanje obitelji koja je tada još uvijek živjela u Karlovcu. Na trening ga je u Zagreb narednih godinu dana vozio tata Saša, soboslikar, i hranio “Deju”, kako ga obitelj odmilja zove, sendvičima.

- Svaki sam dan putovao 100 kilometara jer mi je preostala još jedna godina škole u Karlovcu. Nakon toga sam bio praktički sam u Zagrebu, u maloj sobi u internatu s još petoricom klinaca. Sa 16 godina sam počeo trenirati s prvom momčadi Dinama, bilo je čudesno. Sa 17 sam otišao na posudbu u Inter iz Zaprešića i nakon dvije godine bio sam spreman za Dinamo - prisjetio se Lovren.

Dejan Lovren u Dinamu je ostao sve do siječnja 2010. kada je prešao u francuskog prvoligaša Lyon. Dinamo je profitirao jer je transfer bio težak čak 9,5 milijuna eura, no Lovrenu u početku nije bilo ni najmanje lako.

- Bio sam stvarno sretan. Iako sam imao samo 20 godina, bilo je pravo vrijeme za odlazak. U prvih šest mjeseci mi je bilo teško jer sam malo igrao, a nisam znao ni jezik. Novinari su me ubijali, pitali su zašto je klub potrošio milijune na igrača bez iskustva. Zamislite da imate 20 godina i čitate takve stvari: počnete misliti da je to istina. Srećom, imao sam prave ljude uz sebe i nakon godinu dana stvari su postale puno bolje. Kritike su utihnule, ali i dalje sam se morao dokazivati. Zato je Southampton došao u pravom trenutku. Kad si nesretan, lako se ozlijediš. Govorili su '”hvala Bogu što Dejan odlazi”. Bilo mi je to grozno slušati, ali to je život, nije se samo meni to dogodilo. Sada sam jači i stvarno sam sretan - ispričao je. Francusko iskustvo evidentno mu nije dobro sjelo ni u kojem pogledu. U tom periodu, 2011. prekinuo je dugogodišnju vezu sa studenticom Anitom Sekulić.

Kako je tada pojasnio, “povjerenje je bila česta tema njihovih rasprava”, no Lovren nikad nije bio na glasu kao ženskaroš. Par se vrlo brzo pomirio, i kad su već počeli kovati planove o vjenčanju u ljeto 2013. doznali su da će postati roditelji. Poznati ljubitelj tetovaža postao je tata. Njegova Anita u privatnoj klinici u Lyonu 28. kolovoza rodila je djevojčicu kojoj su presretni roditelji dali ime Elena. Crkveno su se vjenčali kao što su i planirali u ljeto prošle godine, a na slavlju se u Westinu okupio cijeli nogometni svijet. Isto ljeto potpisao je i za Southampton, postao igrač najstarije nogometne lige na svijetu, Premiershipa. Nekako istodobno upustio se i u poduzetničke vode s vjenčanim kumom, PR stručnjakom Lovrom Krčarom, pokrenuo je modni brand Russell Brown.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 00:28