NEMAR LIJEČNIKA

FOTO Liječnici krivi za smrt Whitney Houston? U sobi pronađeno nekoliko vrsta različitih lijekova

(FILES) A file picture taken on May 18, 1988 in Paris shows US singer Whitney Houston performing at the POPB (Bercy hall). Grammy-winning pop legend and actress Whitney Houston, 48, was found dead on February 11, 2012 in a Beverly Hills hotel, police said. AFP PHOTO BERTRAND GUAY
 BERTRAND GUAY

ZAGREB - Whitney Houston navodno nije preminula zbog utapljanja već zbog kobne mješavine Xanaxa,ibuprofena, Midola za menstrualne grčeve, amoksicilina za bakterijske infekcije i ostalih tableta te alkohola, javlja Daily Mail, koji su nađeni u njeboj hotelskoj sobi.

Iz ureda mrtvozornika potvrđeno je da u njezinim plućima nije pronađeno dovoljno vode koja bi potvrdila da se zaista radilo o utapanju, pa se pretpostavlja da je Whitney umrla i prije nego se njezina glava našla pod vodom.

Mrtvozornik će također zatražiti i liječničku dokumentaciju o svim ljekovima koji su pronađeni kod preminule pjevačice, javlja Daily Mail.

Pokušat će se saznat na koji način je pjevačica došla do svih ovih lijekova, te radili se ovdje o lječničkom nemaru, kao u slučaju Michalea Jacksona.

Ako se dokaže da su neki od lijekova do nje stigli bez recepta, ilegalnim putem, protiv njezinih doktora mogla bi biti podignuta optužnica. Težina moguće optužnice bila bi i veća ako se potvrdi da je Whitney umrla od koktela lijekova.

Neki mediji prenijeli su kako je dio njenih lijekova bio iz ljekarne Mickey Fine, koja je na loš glas došla nakon smrti Michaela Jacksona.

Potvrđeno je također i da je njezina ujna Mary Jones bila ta koja je otkrila Whitneyino tijelo u kadi. Mary joj je pripremila večernju haljinu i ostavila je na krevetu, te je izišla iz apartmana na pola sata. Kako Whitney nije izišla iz kupaonice, Mary je ušla unutra, izvukla je iz kade i započela s oživljavanjem.

Majka pjevačice dogovorila je prebacivanje njezinog tijela u Atlantu, nakon što su iz ureda mrtvozornika pristali predati tijelo obitelji s obzirom da na njemu nije uočen nijedan trag koji bi mogao potvrditi da se radi o nasilnoj smrti.

Tijelo je u Newark, njezin rodni grad, prevezeno privatnim zrakoplovom. U zračnu je luku stiglo oko ponoći po mjesnom vremenu, a zatim je pogrebnim vozilom zlatne boje prevezeno u pogrebni zavod Whigham. Ispred njega, unatoč jakim mjerama osiguranja, okupilo se pedesetak fanova.

Obitelj je objavila da planovi za pogreb i odavanje počasti još nisu završeni, ali američki mediji pišu da će se to dogoditi krajem ovog tjedna, u njezinom rodnom gradu New Jerseyju.

Kako pišu strani mediji, komemoracija bi se mogla održati u Newark's Prudential centru koji može primiti oko 18 tisuća ljudi.

Mediji podsjećaju da je tamnoputa pjevačica zadnjih godina imala velikih problema s drogom i da je intenzivno konzumirala kokain, marihuanu i različita sredstva za smirenje, što je prekinulo njezinu dotad veoma uspješnu karijeru. Osamdesetih i devedesetih vladala je glazbenim ljestvicama sve dok se nije udala za repera Bobbyja Browna, nakon čega su počeli njezini problemi s narkoticima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:46