AUKCIJA ZA POMOĆ DJECI

FOTO: Bilić darovao 300.000 kuna, Ćorluka došao Ferarrijem

Za dražbu su naši nogometaši ponudili svoje dresove, kopačke i druge vrijedne predmete
 Vedran Peteh / Gloria / CROPIX

ZAGREB - Veliki finale internetske aukcije zaklade hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce, na kojoj su se najuspješniji licitatori na dražbi borili za potpisane klupske i reprezentativne dresove, kopačke, lopte i druge vrijedne predmete naših reprezentativaca, održan je sinoć u hotelu Sheraton.

Na gala večeri, na kojoj je nazočilo 300 ljudi, pojavio se i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Čak 22 hrvatska reprezentativca ponudila su nekoliko svojih rekvizita, koji su pohranjeni u posebno izrađenim vitrinama, čija je početna cijena na aukciji bila pet tisuća kuna, a svaka ponuda je povećavala vrijednost za 500 kuna. Mjesto na večeri stajalo je 1000 kuna.

Izbornikova inicijativa

Kako doznajemo, nogometni izbornik Slaven Bilić na dražbi je dao čak 300.000 kuna, a zaklada je sakupila ukupno više od dva milijuna kuna.

Zaklada je osnovana prije desetak dana na inicijativu izbornika Bilića, a prema njegovim riječima, cilj joj je ponajprije pomoći djeci, bilo da je riječ o bolesnoj djeci ili onoj koja su talentirani sportaši te im treba potpora da razviju svoj talent.

Odluka Upravnog odbora

- Sve naše prijašnje humanitarne akcije bile su spontane i neorganizirane, primjerice, nekome iz reprezentacije obratili bi se pojedinci koji su tražili pomoć za nekog svog obiteljskog člana te bi često momci znali u zrakoplovu svima pročitati neko dirljivo pismo. Zbog toga smo se odlučili organizirati - rekao je Bilić, koji je još dodao da o svim donacijama odlučuje Upravni odbor, jer kako kaže izbornik, dečki bi prvom bolesnom djetetu koje im se obrati dali sve.

Na sinoćnjoj završnoj javnoj dražbi pojavili su se članovi prve postave “vatrenih” poput Zvonimira Bobana, Davora Šukera, Roberta Prosinečkog i Aljoše Asanovića te većina Bilić boysa.

Ćorluka stigao u crvenom Ferrariju

Nogometaš Vedran Ćorluka dovezao se na gala večeru u sjajnom crvenom Ferrariju londonskih registracija.

Iako zbog ozljede trenutačno nije na treninzima s ostatkom reprezentacije, igrač Tottenhama odlučio je doći sinoć u Sheraton i pomoć u donaciji za bolesnu djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:29