JUTARNJI U SARAJEVU

FOTO 'Angelina, što radiš da si tako lijepa': Jolie odgovarala na sva moguća pitanja mladih filmaša

Doletjela je privatnim zrakoplovom, s troje djece, ali bez Brada Pitta
 Dado Ruvić/CROPIX

NOVO 21:45 - Odmah po slijetanju u Sarajevo, Angelina Jolie posjetila je kamp mladih filmaša iz cijelog svijeta koji u Sarajevu na principu kreativnih radionica i predavanja razmjenjuju iskustva.

Ujedno je pogledala i dva krtaka 15-minutna filma prošlogodišnjih laureata SFF-a, a potom se sama pridružila jednoj od radionica na radost sudionika i skoro puni sat odgovarala na sva moguća pitanja mladih filmaša.

Ispričala im je kako je i sama odlučila postati glumica, kako joj je bilo na početku karijere, s čime se sve susretala, a neke nove filmske zvijezde najviše je zanimalo koja je tajna njezinog svjetskog uspjeha do toga da ju jedna mlada Argentinka pitala "što radi da je tako lijepa?".

Iako su je mnogi Sarajlije da se navečer pojavi na crvenom tepihu prije svečane premijere jednog od filmova u konkurenciji u natjecateljskom programu, ona se nije pojavila jer je s direktorom festivala Mirsadom Purivatrom 'zapela' u protokoloarnim obavezama. Naime, primila je priznanje počasne građanke kantona Sarajevo.

Službeno je najavljeno kako bi Angelina u Sarajevu trebala ostati 24 sata, no usprkos raznim špekulacijama valjda ama baš nitko osim nje same ne zna njezin itinerer koji se mijenja iz sata u sat.

16:30 Angelina Jolie sletjela je danas oko 15:45 sati na sarajevski aerodrom. Holivudska ljepotica stigla je sa troje djece, a ovaj put nije bila u pratnji Brada Pitta.

Slavna glumica u Sarajevu će biti samo 24 sata, a njezin dolazak se držao u tajnosti, navodno, zbog sigurnosnih razloga.

Osim s direkcijom festivala i inozemnim gostima, Angie bi se trebala susresti i s državnih vrhom BiH na kratkom domjenku u njezinu čast.

Inače, ako je suditi po vrisku sarajevske raje uz crveni tepih, glumice iz filma "Larin izbor" Doris Pinčić i Ornela Vištica nesumnjivo su bile najveće zvijezde na gala otvorenju 18. Sarajevo film festivala .

Stotine obožavatelja stiskalo se uz zaštitnu ogradu dok su one prolazile, potpuno zbunjene, ne očekujući tako srdačan doček. Nema tko se s njima nije želio fotografirati i dobiti autogram, ali većinom su to bila djeca.

Potvrđeno nam je kako će od svjetskih celebrityja u Sarajevo još stići i britanski glumac Jeremy Irons, a medijske špekulacije kako bi u Sarajevo mogli doći Kevin Costner i Bruce Willis, jučer su i službeno demantirane.

Isto tako, iako pozvan, na festival neće doći Robert De Niro koji je otkazao svoj dolazak, navodno, zbog požara u svom stanu na Manhattanu.

Tijekom devet festivalskih dana bit će prikazano 210 filmova iz 57 zemalja. Četrdeset filmova se natječe za glavnu nagradu "Srce Sarajeva" - 9 igranih, 9 kratkih i 22 dokumentarca, svaki u svojoj kategoriji. Istoimena nagrada bit će dodijeljena najboljem glumcu i najboljoj glumici.

Od popratnih festivalskih zbivanja najviše pažnje za sad privlači cjelodnevna gužva ispred štanda Glorije; službenog medijskog pokrovitelja. Glavna urednica Dubravka Tomeković Aralica večeras u ponoć otvorit će izložbu fotografija Glorijinog fotografa Petra Jurice koji je prošle godine svojim objektivom pratio polaznike festivalskog "talent campusa" iz cijelog svijeta.

Na web stranici www.gloria.com.hr mogu se vidjeti i zanimljivi filmići polaznika "talent campusa" koji su dobili zadatak da odglume govor kao da su na dodjeli Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:24