STIGLA NA PREMIJERU

FOTO Angelina Jolie u Sarajevu: Srpski narod je pametan i znat će razlikovati istinu od nametnutoga. Uvidjet će da je film umjetnost

Slavna je glumica oko 13 sati, uz najveće mjere osiguranja, stigla je na stražnji ulaz hotela Europa
 Vedad Dado Vranj / CROPIX

Slavna hollywoodska glumica Angelina Jolie predstavila je u Sarajevu svoj prvi redateljski uradak ' U zemlji krvi i meda'. Kontroverzni film je već podigao prašinu u regiji, a najviše u Republici Srpskoj , gdje su političari i mediji osudili film i proglasili ga 'antisrpskim'. Angelini je dobrodošlicu prvi pružio oskarovac Danis Tanović, a slavna glumica je na konferenciji za novinare odgovorila na brojna pitanja o filmu, karijeri i redateljskim iskustvima.

- Zahvaljujući radu s njima naučila sam jako puno o regiji u ovom dijelu svijeta i zahvaljujući ovim ljudima zaljubila sam se u ovu zemlju i drago mi je što sam upravo ovu temu izabrala za svoj prvi film. Ne znam da li ću više stati iza kamere, ali ako se to i ne dogodi, bit ću ponosna i sretna što će ovo biti moj jedini rediteljski uradak - kazala je Angelina.

Slavna glumica je na tvrdnje o tome da je 'Zemlja krvi i meda' 'antisrpski' film odgovorila:

- Tužno je što se pokazalo koliko je regija i dalje podijeljena. Žao mi je zbog toga posebno jer su mi glumci pričali o osjećaju zajedništva koji je postojao za vrijeme Jugoslavije.

- Srpski narod je pametan i znat će razlikovati istinu od onoga što im se nameće i uvidjet će da je film umjetnost - poručila je hollywoodska glumica.

Angelina je bila puna poštovanja prema glumcima iz ovih krajeva te je priznala kako je riječ o najboljim s kojima je ikada surađivala.

Film joj je, veli, promijenio život, ali na beogradsku premijeru zbog negativnog pritiska medija ipak neće ići.

Rade Šerbedžija, koji je pratio Angelinu, izjavio je kako je umjetnost nema zadaću objašnjavati političku situaciju, već otkrivati čudne i zastrašujuće stvari. Nakon gledanja filma je ostao potresen, priznao je Šerbedžija, uvjeren kako je Jolie napravila dobar posao.

Konferenciji su prosustvovali i glumci Zana Marjanović, Boris Ler, Goran Kostić, Rade Šerbedžija, Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Alma Terzić, Ermin Sijamija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:36