PEJIĆ KOPIRAO MAJKU

FOTO Andrej objavio mamine slike iz mladosti: Evo na koga sam lijep

Top-model Andrej Pejić na Instagramu je objavio sliku iz mladosti svoje mame Jadranke Savić. Sličnost je zapanjujuća. Tolika da se po internetu šire komentari da je Pejić stavio svoju fotografiju.

Gospođa Savić u mladosti je izgledala potpuno isto kao što sada izgleda njezin lijepi sin, a Pejić tvrdi da je upravo od mame “skinuo” i svoj današnji stil. Mamina slika je iz 70-ih i danas više nimalo ne nalikuje na plavokosu ljepoticu iz toga doba.

Otkad se prije par godina pojavio u modi, Andrej Pejić je enigma. Prvo se činilo da je riječ o prelijepoj djevojci, ali kada se otkrilo da je androgini mladić, modni svijet je poludio.

Preskočio je sve stepenice i lansirali su ga ravno na vrh. Pokupio je najbolje poslove pred nosom i ženskih i muških top-modela. Obožavaju ga urednici svih najjačih modnih časopisa.

Jednom je o svom izgledu rekao za nymag.com: “Ja ne odlučujem da ću jedan dan izgledati kao muškarac, a drugi kao žena. Želim izgledati kao ja, a sviđaju mi se neke ženske stvari.”

Andrej je jako vezan za mamu i brata Igora. Ona je za beogradski Blic ispričala: “Sa pet ili šest godina Andrej je pokazivao više interesa za to kakva mu je kosa nego za bilo što drugo, već je tada pokazivao svoju jaku žensku stranu. Kad bismo mu kupovali figurice superheroja, mislim da su tada bili popularni Rangersi, nisu mu bili napeti, tražio je ženske figurice, ružičastu uniformu ili nešto tako.”

Andrej se, kaže njegova mama, uvijek radije družio s djevojčicama i nije se slagao s bratom zainteresiranim za nogomet i karate.

“Bio je zlatno dijete koje je eksplodiralo kao tinejdžer. Od mirnog, povučenog djeteta, uzornog đaka, divnog sina i unuka, pretvorio se u tinejdžera koji je sve htio probati, eksperimentirati, mijenjao je boju kose u ružičastu pa u crnu, izlazio do kasno u noć. Isprva mi se to nije sviđalo, ali kasnije sam mu davala savjete o kozmetici”.

Najviše se, kaže bojala da ga sredina ne počne kažnjavati jer je drukčiji.

I danas joj se diže tlak kad čita negativne i homofobne komentare o njemu. On joj je zabranio da ih čita. Sam nikada nije posumnjao u svoje izbore.

Danas Andrej Pejić to zna artikulirati pa kaže: “Nemam jak rodni identitet, identificiram se s onim što jesam. Moj rod je otvoren umjetničkoj interpretaciji. Činjenica da ljudi to koriste u kreativne i marketinške svrhe je kao da imate vještinu koju koristite da zaradite novac. To je sve.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:11