JOŠ OD 2001. GODINE

FILM KOJI JE UZDRMAO HOLLYWOOD 'Scijentolozi kontroliraju život Toma Cruisea, zato se i razveo od Nicole Kidman'

 YouTube

'Going Clear: Scientology and the Prison of Belief' je dokumentarni film Alexa Gibneyja koji se dugo čekao iz razloga što progovara o Scijntološkoj crkvi te slavnim osobama koji su njezini pripadnici.

Film je već samim prikazivanjem na Sundance Film Fesitvalu digao mnogo prašine, a prije prikazivanja televizijska kuća HBO angažirala je čak 160 odvjetnika kako bi ga pregledali i na sve moguće načine se ogradili od potencijalnih tužbi., piše The Daily Beast.

Čak i prije Sundancea, Scijentološka crkva platila je oglas u New York Timesu kako bi gledateljima poručili da je film, kako tvrde, utemeljen na lažnim informacijama.

Film je pak nastao prema knjizi Lawrencea Wrighta, a u filmu se prikazuje kako je vodstvo crkve zastrašivalo Toma Cruisea te ga navelo da se razvede od Nicole Kidman.

Razlog je, navodno, bio taj što je otac Nicole Kidman bio psiholog, a Scijentološka crkva se protivi psihologiji i psihijatriji. Osim toga, Kidman je htjela da se Cruise distancira od te crkve što joj je pošlo za rukom od 1992. do 2001. godine, međutim, naposljetku su se rastali.

Prema knjizi, ali i filmu, Scijentološka crkva je prisluškivala Cruisea i Kidman te slali snimke poglavaru Davidu Miscavigeu.

Crkva je htjela utjecati i na Isabellu i Connora, djecu koju su Nicole i Tom posvojili tijekom braka, a to im je, čini se, pošlo za rukom jer su oni prestali kontaktirati s Nicole nakon njezinog razvoda od Toma 2001. godine, a on je dobio potpuno skrbništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:29