SAMO ZA JUTARNJI.HR

EKSKLUZIVNI VIDEO Pogledajte Nives kako se tušira...i pročitajte što piše o ženama nogometaša u svojoj novoj kolumni

'Čini se da danas vise ništa nije nemoguće... Ipak, čega su se nekada sramile i držale u najstrožoj tajnosti, djevojke danas veselo prepričavaju novinarima u želji za što više naslovnica i bez neke posebne novčane naknade'.

Nekada smo se mi žene zamišljale kao graciozne balerine, glumice dostojne Oscara ili planetarno popularne pjevačice slavujskog glasa. Ponekada smo zamišljale i muškarca, našeg vjernog pratitelja. Davale mu dr. mr. ispred prezimena i kolica u ruke.

Onda su došla neka druga poslijeratna vremena i uglavnom smo maštale samo o muškarcu i samo o kolicima. Naravno, nisu to bili obični muškarci. Davale smo im lica i tijela poznatih nogometaša i pozamašne cifre na bankovnom računu, a u našim snovima prolaznici bi nas zadivljeno promatrali i oslovljavali nas s Mrs. Beckham, Ronaldo, Inzaghi…biti wagsica, priznata žena nogometaša bila je dovoljna titula sama po sebi i dokaz uspjeha.

No, onda su se vremena još malo promijenila i došla ova današnja, gdje je već i kod ovih jedva punoljetnih djevojaka toliko izražena svijest o ženskoj emancipaciji i želji za neovisnošću. Djevojčice više ne maštaju biti wagsice. To više nije toliko trendy. Došla je era Zahije, Jennifer Thompson i Natashe Giggs. Možda bi ovu posljednju trebali staviti u zasebnu kategoriju kako ne bi vrijeđali spomenute. Neki grijesi se možda i mogu opravdati mladenačkom ludošću, ali osam godina spavati s rođenim bratom supruga, i to sve otkriti sramote sve gladnijim tabloidima, degutantno je vjerojatno i prostitutkama.

Čini se da danas vise ništa nije nemoguće. Razvratnosti svuda, pa tako ni u nogometu nikada nije nedostajalo. Ipak, čega su se nekada sramile i držale u najstrožoj tajnosti, djevojke danas veselo prepričavaju novinarima u želji za što više naslovnica i bez neke posebne novčane naknade.

Istina, u današnje vrijeme puno je teže dobiti naslovnicu. Nije više dovoljan talent, pa ni odličan izgled, a niti priče o krevetnim mogućnostima popularne osobe više nisu garancija. Sve je više seksualnih sočnosti iz svijeta poznatih, a odvlačiti u krevet najveće nogometne zvijezde više nije kao nekad nemoguća misija, već pitanje trenutka.

Tako su napokon žene koje ni po čemu ne bi mogle doći do izražaja dobile svojih 5 minuta slave, pa i više. Zahia npr. već sada poslovnim pothvatima i ponudama može posramiti brojne prirodne talente neuprljanog morala, a ne bi me iznenadilo ni ako je uskoro vidimo kao jednu od glavnih likova nekog holivudskog blockbustera.

Jennifer Thompson, djevojka ispodprosječnog izgleda, vjerojatno je svojih pet minuta iskoristila i izvan svojih mogućnosti, a uvijek joj preostaje da i dalje radi ono zbog čega je poznata po znatno višoj cijeni. Vjerojatno mušterija ne bi nedostajalo, ako ni zbog čega drugog onda zbog mogućnosti da bar na 15 minuta okuse kako je to biti Wayne Rooney (zvuči nevjerojatno, ali muškarci i o tome maštaju).

Vjerojatno tako ni Natasha Giggs neće proći loše. Zemlja u kojoj je Pippa Middleton pojam ljepote, s radošću će prihvatiti skidanje Natashe u nekom od muških magazina, nekoliko tužnih intervjua o tome kako je emotivno iskorištena u svojoj mladenačkoj zasljepljenosti od beskrupulozne premierligaške zvijezde, a potom će joj vjerojatno uslijediti poziv u Big brother ili neki od brojnih realityja. Na kraju napokon i ona možda nađe svog nogometaša.

"Ako je osam godina bila dobra velikom Giggsu, što ne bi i nekome tko se tek mora dokazati u nogometnom svijetu", razmišljat će brojni mladi talenti. Ako ga zamijene u pernatom, možda im to uspije i na travnatom terenu.

A što slijedi dalje? Vjerojatno uskoro možemo očekivati i neko novo priznanje razočaranog ljubavnika i tužnu ispovijest o višegodišnjoj ljubavi sa sretno oženjenom zvijezdom premier lige koji je svoju tužnu priču odlučio iznijeti u javnost nakon što je saznao da ga nevjerni 'fudbaler' vara sa svojim klupskim kolegom. Sada bi me vjerojatno Marković i Mamić opleli, pošto u nogometnom svijetu nema gayeva.

Znate li što je zajedničko nogometašima i pederima? They like to play with balls and they love me.

NOVU KOLUMNU NIVES CELZIJUS PROČITAJTE SUTRA EKSKLUZIVNO NA PORTALU JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:31