NAJGLEDANIJA SERIJA

'DUGO SAM SAMA PA VIŠE I NE TRAŽIM LJUBAV' Zvijezda legendarne ‘Dinastije’ ekskluzivno otkrila za Studio

Prije 30-ak godina Krystle, Blake i Alexis činili su najzločestiji i najluđi trokut svih vremena u seriji 'Dinastija'

Prije tridesetak godina glumci Linda Evans, John Forsythe i Joan Collins stvorili su najbogatiji, najzločestiji i najluđi ljubavni trokut svih vremena: Krystle, Blake i Alexis. Riječ je o glavnim protagonistima jedne od najgledanijih sapunica svih vremena, “Dinastiji”, koja se emitirala od 1981. do 1989. godine. Serija je imala ogromnu gledanost, kako u SAD-u, tako i u ostatku svijeta, postavši jednim od simbola popularne kulture 80-ih godina 20. stoljeća. Dinastija se na ovim prostorima prvi put emitirala na programu JRT-a u ljeto 1984. godine na tadašnjem Drugom programu, u terminu ponedjeljkom navečer. U to vrijeme ulice bi opustjele, a u nekim slučajevima čak su i kazališta bila prisiljena mijenjati programe upravo zbog “Dinastije”.

Novac ne kupuje sreću

Serija je vrlo brzo našla put do popularne kulture, i to najčešće kroz brojne parodije. Radnja se vrtjela oko bezobrazno bogatih Carringtonovih, obitelji naftnog magnata koja je živjela u američkom Coloradu. - U to vrijeme svi smo se pitali kako je biti toliko bogat - rekla je Linda Evans, koja sudjeluje u novoj mini-seriji koju će od ove nedjelje emitirati National Geographic pod imenom “Osamdesete: desetljeće koje nas je stvorilo”. - Naravno, serija je bila potpuno dramatična i nadam se da je pokazala da novac ne kupuje sreću - dodaje 70-godišnja glumica Linda Evans, koja je za Studio dala ekskluzivni intervju.

U njemu se osvrnula na značaj serije u ono vrijeme, ali je pričala i o svom privatnom životu, neuspjesima u ljubavi te velikim postignućima u karijeri.

Zasićena publicitetom

Linda Evans s nostalgijom priča o 80-ima u kojima, kako kaže, nije postojalo ništa osim “Dinastije”. To burno deset-ljeće natjeralo ju je kasnije na život u

osami te se početkom 90-ih preselila na imanje u državu Washington, gdje je manje-više živjela mirnim životom. Zasićena velikim publicitetom, napornim tempom snimanja serije, kasnije se pojavila tek u nekoliko serija i TV emisija. Posvetila se svome tijelu i otvorila lanac fitness-centara. Svojevremeno je napisala i knjigu “Linda Evans: ljepota i tjelovježba”. Imala je tri velike ljubavi, dvaput se udavala. Prvi put bila je u braku s glumcem i producentom Johnom Derekom, koji ju je nakon šest godina braka ostavio zbog Bo Derek. Mislila je da to neće preživjeti jer ga je voljela od svoje 12. godine. Lindin drugi brak bio je sa Stanom Hermanom od 1976. do 1981. godine, a krajem 80-ih počela je vezu s glazbenikom Yannijem, koja je potrajala deset godina. Premda joj je, kako je govorila, životni cilj bio udati se i imati djecu, potonje nikad nije ostvarila. No, zadovoljna je svojim životom i, kako kaže, ne žali ni za čime.

Izazivala uzbuđenje

Možete li reći da je vaše 80. obilježila zapravo “Dinastija”?

- Apsolutno! Bila sam jako sretna kad sam odgledala mini-seriju koja je pokazivala što se sve zapravo događalo u svijetu u 80-ima, jer moj svijet je bio onaj Carringtonovih. Od jutra do mraka ja sam bila na setu, snimajući, tih 10 godina prošlo mi je u trenu, a sve što se događalo bila je ‘Dinastija’.

Koliko ste se od tada promijenili?

- Nitko nije računao da bi serija mogla postići tako velik uspjeh, a biti dijelom projekta koji je izazvao toliko uzbuđenja bilo je zaista zahtjevno. Nebrojeno mnogo intervjua, gostovanja, emisija, pa onda silne nagrade koje je serija dobila. Osobno, bila sam vrlo sramežljiva kada je trebalo izaći pred ljude i prihvatiti te nagrade, stoga mi je to bilo jako stresno. Konačno sam ipak naučila kako se nositi s tom vrstom publiciteta.Postojao je jedan period od tri godine kada nisam imala ni jedan slobodan dan. Hijene iz produkcije donosile su nove projekte. Zbilja, to je bilo teško ludilo!

(...)

Intervju u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:39