NOVA BIOGRAFIJA

DIVLJI ŽIVOT JACKA NICHOLSONA 'Zaveo je Meryl Streep, a s Beattyjem se natjecao tko će odvesti više žena u krevet'

Knjiga Marka Eliota otkriva kako je Nicholson uzimao LSD i kokain, pušio marihuanu...
 Getty

Nova biografija Jacka Nicholsona otkriva mnoštvo pikantnih detalja iz života ove hollywoodske zvijezde, glumca koji je bio na glasu kao veliki ženskar, pa tako doznajemo da se intimno družio i sa slavnom Meryl Streep, s kojom je glumio u dva filma (Heartburn i Ironweed).

Upravo tokom snimanja filma Ironweed 1986. godine, otkriva biografija, njegova se kamp kućica često ljuljala na svojim amortizerima, nakon čega bi dvije zvijezde izlazile pomalo ošamućene, a filmska ekipa pričala je više o njima nego o samom filmu. Upoznali su se godinu dana ranije na snimanju filma Heartburn, a Meryl Streep je rekla da joj je to bio doživljaj kao da upoznaje Micka Jaggera ili Boba Dylana.

Da razbije napetost, uoči snimanja njihove prve zajedničke scene, Nicholson je pokucao na vrata njene prikolice i pitao je može li se poslužiti njenim zahodom. Ona se složila i napetosti više nije bilo.

Navodno je na kraju snimanja Meryl izbacila Jacka iz hotelske sobe i rekla da nikada više neće s njim snimati niti jedan film, ali je Meryl porekla te navode.

U isto vrijeme Nicholson je još održavao dugogodišnju vezu s Angelicom Houston, ali je navodno sa strane spavao i s glumicom Veronicom Cartwright. Nakon strastvene veze Meryl i Jack su ostali dobri prijatelji. Prošle godine Meryl je, inače već 35 godina u sretnom braku s kiparom Donom Gummerom, nastupajući u jednoj zabavnoj tv-emisiji bila upitana koga bi "ševila, ženila ili ubila". Za vjenčanje je odabrala Roberta Redforda, za 'ševu' Jacka, a 'ubila' bi Dustina Hoffmana.

Nicholson ju je pak nazvao 'savršenom' prigodom dodjele nagrade za životno djelo 2004. godine.

Jack Nicholson i Meryl Streep na dodjeli nagrade za životno djelo

Nicholson je bio samo jednom u braku, sa Sandrom Knight, s kojom ima kćerku Jennifer (50). No, Nicholson ima još dvoje djece s bivšom djevojkom Rebeccom Broussard, Lorraine (23) i Rayja (21), zatim kćerku Honey Hollman (32) iz veze s danskom glumicom Winnie Hollman, te sina Caleba Goddarda (43) iz veze s glumicom Susan Anspach.

Knjiga Marka Eliota također otkriva kako je Nicholson 'kronično koristio drogu u ranim danima svoje karijere', eksperimentirajući s LSD-om u ranim 1960-im godinama, te je uzimao kokain i pušio marihuanu. Kako piše Eliot, nakon prvog uzimanja Nicholson je vjerovao da je vidio božje lice. No, na LSD-u je iskusio i fantazije o kastraciji, proživljavao je homoerotične strahove, te spoznaju da nije bio željen kao dijete.

Također, pomoću LSD-a Nicholson se suočio s problemom preuranjene ejakulacije koji ga je mučio još od vremena kad je počeo spavati s Georgiannom Carter, koju je upoznao u glumačkoj školi. LSD je, piše Eliot, uzimao nekoliko godina. Droge nisu 'ništa posebno', izjavio je jednom Jack, koji je na LSD-u napisao scenarij za film The Trip iz 1967. godine i redovito se 'napušavao' dok je pisao scenarij za psihodeličnu avanturističku komediju 'Head' grupe The Monkees.

Iz tog vremena potječe iz anegdota da je došao sa džointom na sastanak s tri potencijalna investitora za film Goli u sedlu . "Napušavanje mi je pomoglo u kreativnosti prilikom pisanja, lakše je na taj način samog sebe mentalno razonoditi", priznao je kasnije Nicholson. Njegova bivša djevojka Susan Anspach jednom je rekla da je Jack uzeo kokain kako bi lakše odglumio scenu plakanja u filmu 'Pet lakih komada' 1970. godine.

Jack Nicholson je investitore za film 'Goli u sedlu' tražio sa džointom u ruci

U to je vrijeme upoznao i Warrena Beattyja, slavnog lomitelja ženskih srdaca. Međusobno su se uvažavali, iako je uvijek među njima vladalo natjecanje po pitanju osvajanja žena. Nakon nekoliko tjedana druženja, Jack je zvao Beattyja "profesionalac" zbog njegove sposobnosti da odvede ženu u krevet, dok je Beatty nazvao Jacka 'Weaver' zbog sposobnosti da ispriča dobru priču. No, mnogi su ocjenjivali da je Nicholson čak bio vještiji od Beattyja u osvajanju žena.

Nova biografija otkriva veliku osobnu dramu Jacka Nicholsona. Naime, prvih 37 godina svog života on je vjerovao kako je dijete Johna i Ethel May Nicholson, sve dok 1974. nije saznao da je njegova starija sestra June ustvari bila njegova majka, dok mu je otac bio tamnokosi šarmer i nekadašnji muzičar Don Furcillo-Rose. Tu je priču Nicholson želio provjeriti testiranjem uzorka krvi, ali je Furcillo-Rose odbio i nakon toga nikada više nisu kontaktirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:11