DJEČJA PREDSTAVA

Dečko Ive Visković postao je naš mačak u čizmama

Filip Križan kaže kako mu je uloga mačka dobro došla jer voli uloge u kojima se može potpuno zaigrati

ZAGREB - Dugoočekivana dječja predstava “Mačak u čizmama” konačno će biti premijerno odigrana u zagrebačkom kazalištu Žar ptica idućeg petka, a “mačka” će utjeloviti sve popularniji glumac Filip Križan, gledateljima poznat po ulogama u brojnim domaćim televizijskim serijama poput “Odmori se, zaslužio si”, “Bitange i princeze” i “Mamutica”.

Odlična ekipa

- Dječje predstave radio sam još u srednjoj školi, tako da mi ovakve uloge nisu nepoznate. Nakon uloge u ‘Alabami’ u Gavelli, dramski potpuno drugačije, dobro mi je došla jedna ovakva uloga, u kojoj se mogu potpuno zaigrati - objasnio je Filip. Mladom glumcu iz Fažane ovo je prva suradnja s kazalištem Žar ptica, u predstavi koju režira Ivica Boban, uz njega, glume Drago Utješanović, Berislav Tomičić, Marija Bokor, Ante Krstulović i drugi.

- Redateljicu poznajem kao profesoricu s Akademije, tu je i puno mojih bivših kolega sa studija tako da sam se sa ekipom odlično složio, a ansambl “Žara ptica” me zaista oduševio - kaže Filip koji je ulogu “mačka” počeo uvježbavati još krajem siječnja.

Posljednje probe

Početkom idućeg tjedna ekipa će odraditi posljednje probe, jer su pretpremijere za školarce zakazane za 2. i 3. ožujka. Križan, koji je odnedavno i diplomirani prvostupnik glume, u vezi je s makarskom glumicom Ivom Visković još od 2008. godine.

Mladi je glumački par teško sresti zajedno, jer ne pohađaju brojne društvene događaje, no Filip priznaje da mu je djevojka velika podrška, kako u životu, tako i u profesiji, u kojoj ga sve više prepoznaju kao jednog od najperspektivnijih mladih glumaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:36