SMISLIO PLAN OBRANE

COSBY ŽELI DIKREDITIRATI ŽENE KOJE GA OPTUŽUJU Angažirao je bataljun istražitelja koji kopaju o žrtvama

 AFP

Bill Cosby angažirao je cijeli bataljun privatnih istražitelja kojima je zadatak iskopati što više prljavštine o brojnim ženama koje su komičara optužile za seksualno zlostavljanje, tvrdi američki New York Post. A to je mnogo prljavštine, jer tužiteljica je više od 20.

Za podatke koji bi diskreditirali njegove žrtve Cosby navodno plaća šesteroznamenkaste cifre. New York Post je iz više izvora doznao kako se Cosby, preko svojeg slavnog odvjetnika Martina Singera, odlučio za taktiku “spaljene zemlje” i namjerava otkriti svaku, pa i najmanju mrlju iz prošlosti ovih žena.

Istražiteljska tvrtka

Iako Martin Singer negira ovu priču tvrdeći da im privatni detektivi nisu potrebni jer se negativne informacije o tužiteljicama mogu naći običnom pretragom na Googleu, Postovi su novinari utvrdili kako je Cosby angažirao barem jednu istražiteljsku tvrtku u Kaliforniji koja zapošljava niz bivših detektiva policijske uprave Los Angelesa.

- Ako govoriš svima da sam ti nanio zlo, svijet treba znati kakva si ti osoba. Tko je osoba koja to govori? - navodno je rekao komičar na sastanku sa svojim pravnim i PR timovima.

- Ne možeš reći da sam ti stavio nešto u kavu, bacio te u taksi i nakon toga mirno nastaviti živjeti bogatim životom slavne osobe - kazao je Cosby aludirajući na supermodel Beverly Johnson, koja tvrdi da ju je seksualno napastovao nakon što joj je u kavu stavio drogu. - I nikad to nisi prijavila policiji niti ikome rekla?

Negativne informacije

Strategija, piše dalje Post, već se isplatila jer su detektivi iskopali priču dečka Beverly Johnson koja tvrdi da je uvijek samo lijepo govorila o Cosbyju i da nikad nije spomenula silovanje. Detektivi su već našli i negativne informacije o Katherine McKee, koja je tvrdila da ju je Cosby silovao u 70-ima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:35