VODA DO GRLA

CLOONEYJA PRIJAVILI POLICIJI JER JE PLOVIO BEZ DOZVOLE 'Ploviti po Veneciji je teže nego biti izgubljen u svemiru'

Clooney je izbjegao policijsku kaznu, ali prema njegovim izjavama nakon iskrcavanja, kaznili su ga venecijanski vozači

George Clooney htio je zadiviti publiku pa se sam dovezao gliserom kroz Canal Grande na presicu za svoj film “Gravity”, ali venecijanski odvjetnik Mario D’Ellia nije bio impresioniran. Naprotiv, pozvao je policiju i tražio da se kazni Clooneya jer bez propisne dozvole juri kanalima. Ellia je samo jedan od mnogih Venecijanaca koji od gradske vlasti traži da učini nešto s kaotičnim prometom na njihovim vodenim ulicama, a pritisak je narastao nakon što je 17. kolovoza u sudaru vaporetta i gondole poginula njemačka turistica.

Gradonačelnik Venecije Giorgio Orsoni u prošli ponedjeljak je objavio dugu listu prijedloga za smirivanje prometa u Veneciji, na kojoj su kazne za preticanje, brzu vožnju gliserom i razgovaranje na mobitel dok se upravlja čamcem, kao i obavezni testovi na drogu za gondolijere.

Clooney je izbjegao policijsku kaznu, ali prema njegovim izjavama nakon iskrcavanja, kaznili su ga venecijanski vozači. “Ploviti po Veneciji teže je nego biti izgubljen u svemiru.” rekao je vidno uznemiren. Ali kažnjen bi mogao biti vlasnik glisera koji je Clooneyu dao da vozi iako nema dozvolu za upravljanje čamcem. Sreća je što novinske fotografije ne mogu biti dokaz na sudu a nijedan policajac nije zaustavio Clooneya dok je vozio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:55