NOVI TOP GEAR

CLARKSON, HAMMOND I MAY SE VRAĆAJU NA MALE EKRANE 'Amazon nam je dao svu slobodu i budžet! Ovo je budućnost!'

LONDON, ENGLAND - JUNE 01: Jeremy Clarkson arrives at the UK Premiere of Senna at The Curzon Mayfair on June 1, 2011 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Universal)
 Gareth Cattermole/GETTY IMAGES / 2011 Getty Images

Bivši voditelji emisije 'Top Gear' Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May napokon su otkrili gdje ćemo ih moći gledati! Naime, popularni je trojac potpisao ugovor za novi show na - Amazonu!

Podsjetimo, 'Top Gear' je prestao s emitiranjem ranije ove godine, nakon posljednjeg u nizu Clarksonovih ispada koji je za posljedicu imao njegovo otpuštanje s BBC-a, a Jeremy je sa sobom u odlazak povukao i kolege Hammonda i Maya.

Novim se ugovorom trojac obvezao napraviti tri sezone novog automobilističkog showa za Amazon Prime, a s emitiranjem diljem svijeta bi trebao početi 2016. godine.

Ime novog auto spektakla još uvijek nije poznata, a s dečkima će surađivati bivši Top Gearov producent Andy Wilman, koji je također napustio BBC nakon 'incidenta'.

- Imam osjećaj da sam izašao iz dvokrilca i ušao u svemirski brod - slikovito je novu situaciju opisao Clarkson u priopćenju Amazona.

S njime se slažu i njegovi kolege.

- Amazon? Oh da, već sam bio tamo. Ugrizao me metak mrav - kazao je u šali Hammond, aludirajući na svoj boravak u šumama Amazone.

- Postali smo dio novog doba pametne televizije. Ironično, zar ne? - kratko je prokomentirao May.

Wilman je za Radio Times izjavio kako će ekipa početi sa snimanjem nove serije čim se vrate s ljetnog odmora.

Kazao je kako su pristali na dogovor s Amazonom jer im je 'dao svu slobodu u stvaranju programa kakav žele i osigurao budžet za kvalitetnu produkciju' te zbog toga 'što se radi o budućnosti' televizije.

Istaknuo je i kako će novi format showa imati 'tematiku s kojom su ljudi upoznati'.

- Ne mogu vam opisati koliko je dobar osjećaj dobiti priliku napraviti nešto od samog početka. Svi smo zbilja uzbuđeni. Nitko nam ne govori što možemo, a što ne, već se samo nadamo stvaranju sjajnog showa. Osjećaj je oslobađajući - zaključio je Wilman.

Pozitivnoj suradnji nada se i dopredsjednik kanala Amazon Prime Video EU, Jay Marine.

- Naši su klijenti rekli da bi htjeli ekipu vidjeti natrag na ekranu, stoga smo uzbuđeni što možemo to ostvariti. Ne možemo dočekati da vidimo što će Jeremy, Richard, James i ostatak tima smisliti. Vjerujem da će to biti jedan od najiščekivanijih spektakala 2016. - objasnio je Marine.

Ovaj je Amazonov potez dio manevra kojim se kompanija pokušava natjecati s tradicionalnim TV kućama i snabdjevačima internet televizije, poput Netflixa.

U međuvremenu, Top Gear će se nastaviti na BBC 2, a vodit će ga Chris Evans.

Najavljeno i kako će se Chrisu pridružiti Lisa Clark, a od nedavno kruže glasine da će britanski vozač Formule 1 Jenson Button također biti dio voditeljske trojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:13