MINI INTERVJU

Goran Kos: Dio mog sna se ostvario

Zagreb, 170611.Jadran film, Studio 2.Finalno natjecanje emisije "Hrvatska trazi zvijezdu". Dvoje finalista Marcela Orosi i Goran Kos u pjevackoj emisiji "Hrvatska trazi zvijezdu" natjecu se za status Hrvatske zvijezde u 2011.Na slici: Goran Kos (pobjednik).Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Pobjednik treće sezone RTL-ova showa “Hrvatska traži zvijezdu”, 23-godišnji Goran Kos, otkriva koju bi pjesmu nakon svega prvo otpjevao kada bi opet postao ulični svirač, priča o uzorima...

1. Od uličnog svirača postali ste nova hrvatska glazbena zvijezda. Je li se vaš san time u potpunosti ostvario?

- Svakako se dio sna ostvario! Oduvijek sam sanjao da nastupam pred publikom i veselim se svemu, a do ostvarenja sna u potpunosti fali mi još da nađem ljubav svog života i napravim kvalitetne albume kroz koje ću prenijeti pozitivne poruke ljudima koji će ih kupiti.

2. Uskoro odlazite na pregovore s diskografskom kućom Dallas. Kakav biste album voljeli snimiti? Tko su vam glazbeni uzori?

- Nadam se da će to biti album rock balada, ali još uvijek se tražim u svom glazbenom smjeru. Glazbeni uzori su mi Eric Clapton, U2, Pink Floyd, Johnny Cash, Bob Dylan, Creedence... Snimanje prvih pjesama uskoro počinje i stvarno se veselim.

3. Kako se pripremate za početak svoje prve glazbene turneje?

- Moram priznati da mi je pojam turneje još uvijek nestvaran, no nakon života u izolaciji tijekom trajanja showa, svakodnevnih priprema za emisije uživo, ovih se dana i malo odmaram. Što se turneje tiče, pjevat ću poznate mi pjesme uz pratnju HTZ benda, pa mislim da neće biti većih iznenađenja. Turneja počinje 29. lipnja u Varaždinu, nastavlja se u Zagrebu, Osijeku, Hvaru, Splitu, Zadru, Rijeci, a završava 10. srpnja u Puli.

4. Koliko je pobjeda u showu promijenila vašu svakodnevicu?

- Pobjeda je promijenila moj život u pozitivnom smjeru. Sada imam priliku snimiti album i baviti se onim što volim, a to je glazba. Ljudi me na ulici prepoznaju, klinci traže autograme i fotkanje. Negativnih komentara nema, svi mi čestitaju...

5. Kada biste nakon svega što ste prošli posljednjih tjedana ponovno odlučili zasvirati na ulici, gdje bi to bilo i koju biste pjesmu otpjevali?

- Stao bih u prolazu na Trgu gdje sam i prije svirao. Sve ovo što se zbilo nipošto ne podrazumijeva da povremeno neću otići do tog prolaza i odsvirati nešto, onako za gušt. Na primjer, pjesmu grupe U2 “One”, jer sam to često svirao u teškim trenucima, i jer mi ta skladba uvijek popravlja raspoloženje.

6. Kazali ste već da pobjedu posvećujete majci. Postoji li uz mamu još neka važna žena u vašem životu?

- Da, pobjedu posvećujem mami jer je bila uz mene i vjerovala u mene više nego ja sam. Što se tiče ljubavnog života, jedino što ću vam otkriti je da sam zaljubljen, no tko je ta osoba, to ću sačuvati za sebe.

7. Što biste savjetovali natjecateljima koji će se dogodine prijaviti?

- Rekao bih im da je najvažnije ostati svoj, biti uporan i slijediti svoj san. Ustrajnost nekad zna biti teška, ali na kraju se isplati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:32