POSAO SNOVA?

OBJAVIO PRLJAVE TAJNE: 'BIO SAM I DILER I SVODNIK I PERAČ RUBLJA!' Bivši asistent slavnih otkriva kako je to služiti zvijezdama

 iStock

Mnogima se posao osobnog asistenta neke poznate zvijezde čini kao posao iz snova, no razgovor s Jackom Sutherlandom, bivšim asistentom slavnih, otkriva drugu stranu medalje, prenosi Independent.

'Morao sam ići po drogu, čuvati je kod sebe, brisati slavne nosove kad bi se pojavili iz toaleta i uklanjati bijele tragove. Zatim, naručivao sam i pregledavao eskort dame, ubrizgavao B vitamin u neke od najslavnijih stražnjica u show businessu.

Slavne osobe u svakom gradu kojeg posjećuju imaju dežurnog liječnika koji im propisuje lijekove koje trebaju. Oni su pod ogromnim pritiskom. Tablete su zaštitni znak slavnih. Osobni asistent ih najčešće čuva kod sebe. I često se pita treba li ih baš toliko.

Pogledajte izvještaj koji je napravljen nakon smrti Elvisa Presleya. Od silnih tableta njegov je leš zveketao kao zvečka. Liječnih je tablete propisao, ali tko ih je donosio? Osobni asistent.

Diler, prodavač, svodnik, ljudska kutija za tablete. No ove stvari ne navode u oglasu za posao.

A onda tu je i mnogo kućnih poslova. Pranje donjeg rublja na ruke posebnim sapunima (posluga u sobu nikad nije dovoljno brza, čak ni u hotelima s pet zvjezdica) onda kad bi sve dao za još par sati sna prije nego ionako prerano ustaneš.

Moj sveznajući tata mi je rekao da stari Rimljani nisu koristili riječ 'ne'. Pa ne koriste ni slavni. Odnosno ne žele je čuti. Slavnima se nikada ne smije reći 'ne'.

Te se riječ stravično plaše čak i kad od tebe traže nešto nečuveno. To je zapravo test. 'Ne' bi značilo ili da se još nisu popeli na sam vrh svoje karijere ili da su na putu prema dolje.

Kad je Beyonce, ili tko već, tražila da prije nego ona dođe soba za presvlačenje bude obojena u lila nijansu i ukrašena orhidejama iz podnožja Himalaja, ona zapravo vjerojatno uopće ne mari za sve to. Oni samo žele potvrdu koliko su moćni. Gospodari svemira.

A tko se najduže zadržao na najvišoj poziciji? Jagger, Streisand, Clapton, Neil Young i još njih nekolicina. Nemaju svi tu sreću da ostare na vrhu. Kad svijet prestane udovoljavati njihovim suludim zahtjevima i kad ponovno u WC-u nađu običan papir, slavni znaju da je kraj blizu. Tog se dana boje više nego smrti. Zato je 'ne' posljednja stvar koju osobni asistent smije reći slavnoj osobi.

Većinu ste vremena preplaćena budilica na dvije noge, poslužitelj čaja, osoba za glačanje, portir, dostavljač, donositelj cigareta. A povremeno i onaj koji je odgovoran za nevolje. To je onda kad o sebi počnete misliti da ste važniji nego što jeste.

Umorni ste. Jako ste umorni. To je u prirodi posla. Spavate manje od svojeg šefa. Telefon vam je uvijek podešen na najglasnije i blizu vašeg uha. Uvijek spremni. Prvi ustajete, zadnji liježete. Prvi ste na vratima, zadnji u pratnji. To sve strahovito iscrpljuje. No vi se, za razliku od šefa, nikad ne smijete žaliti. I nikad ne smijete zaboraviti torbu.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:04