IGRA PRIJESTOLJA

Bilo nam je jako lijepo snimati u Hrvatskoj

Ovih dana opet svi pričaju o HBO-ovoj seriji ‘Igra prijestolja’. Jer, počinje peta sezona, a u njoj gledamo i neka nova lica. Mlade glumice Jessica Henwick i Rosabell Laurenti Sellers nove su članice glumačke postave. One su sestre Nymeria i Tyene Sand, kćeri Oberyna Martella. I vješte su s oružjem.

Inače, i ove dvije ljepotice snimale su u Hrvatskoj, u Splitu. I jednako kao i ostali glumci iz serije, i one su oduševljene našim Splitom.

- Snimale smo u prekrasnoj Titovoj vili, a obožavatelji su na brodovima prolazili kako bi nas špijunirali... I na nekoj žutoj podmornici. Bilo je i golih plivača koji su onuda plivali glumeći da im je to dio svakodnevne rute - pričaju nam glumice uz smijeh. Dodaju i kako je tko god je stigao hvatao priliku da ih fotografira, pa su ih često skrivali kišobranima od znatiželjnih pogleda.

- Povratak iz Hrvatske u kišni Belfast bio je žalostan - pričaju nam. Zanimljivo im je, kaže Jessica, što u Hrvatskoj čovjek koji je bio vozač ekipe danas vodi turističke ture po lokacijama snimanja.

Iako nove u ekipi, itekako su svjesne koliko je serija popularna. Dok je Jessica i prije svoje uloge bila obožavateljica, Rosabell se tek nedavno upoznala s projektom, ali obje ističu kako su sretne što mogu sudjelovati u tako skupom, vrhunskom serijalu. A njima dvjema nedostaje treća - Obara koju igra Keisha Castle-Huges. Trima sestrama Lannisteri su trn u oku.

- Ne znam je li moja uloga pozitivna ili negativna. Moram osvetiti smrt svog oca. Dobra odluka. Ali uključuje ubijanje ljudi što nije dobro - komentira Rosabell.

Kako je ekipa zaista mnogobrojna, te nisu svi glumci na istoj lokaciji, njih tri su se nekako najviše i zbližile. Na setu su najčešće zajedno, u hotelskim sobama su jedna do druge, u slobodno vrijeme se druže...

- Kad si unutra, više te ničega nije strah - kaže Rosabell.

A gledati ih možete već večeras na HBO-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 11:28