NEPREŽALJENA DIVA

Dionne Warwick: Moja nećakinja Whitney ovog je ljeta željela na odmor u Opatiju

Danas, gotovo dva mjeseca nakon smrti moje drage nećakinje, ja moram priznati da nekako još uvijek ne vjerujem da ona više nije među nama. Svaki put kada zazvoni moj mobitel pomislim: 'Evo je, Whitney'. A onda shvatim da moje curice više nema - ispričala je svom prijatelju Ivi Gamulinu Gianniju legendarna Dionne Warwick tijekom nedavnog druženja u Los Angelesu na svečanoj proslavi pedesete godišnjice svoje karijere.

Hvarski tenor i njegov prijatelj i poslovni suradnik Alan Ključe bili su jedini gosti iz Europe koji su pozvani na koncert i druženje što se održalo u Grammy muzeju, a na kojem je, pričaju, bilo mnogo prijatelja i kolega tragično preminule glazbene dive. Uostalom, zbog njezine je smrti cijela proslava i odgođena za mjesec dana, pa se tako umjesto u veljači održala potkraj ožujka. Jer, premda je Dionne Warwick utjehu nekako uspjela pronaći u vjeri, s gubitkom nećakinje još se nije u potpunosti pomirila.

- Whitney i ja svakodnevno bismo se i po nekoliko puta znale čuti. Pričale bismo o poslu, vremenu, svakodnevnim sitnicama… Razgovori u pravilu nisu dugo trajali, ali nam je i jednoj i drugoj bilo važno da se čujemo. Dobro smo se razumjele i obje smo voljele te naše svakodnevne kontakte - ispričala je tijekom proslave američka diva soula i višestruka dobitnica Grammyja, poznata po hitovima poput “Walk on by”, “I say a little prayer” ili “I just don't know what to do with myself”. S Whitney se, kazala je, posljednji put čula dan uoči tragičnog događaja i ni po čemu nije mogla naslutiti da je to njihov posljednji razgovor.

Otvorila dušu

- Tog dana baš sam odlazila iz Los Angelesa i nekako se poklopilo da se zbog svojih obaveza nisam stigla vidjeti s Whitney. Samu sebe danas uvjeravam da je Bog odredio da tako bude, da se ništa ne bi promijenilo da ja nisam morala krenuti na put - govori Dionne, koja je skupa s Whitneyinom majkom Cissy željela da pjevačica preminula u 48. godini života bude pokopana u Atlanti, jer je to bio grad koji je ona najviše voljela. No, posljednji ispraćaj održao se ipak u New Jerseyju, a posljednju počast svojoj prijateljici dala je i Natalie Cole. Glazbena diva i kći legendarnog Nata Kinga Colea bila je velika prijateljica s pokojnom pjevačicom, a Gianniju je priznala da još tuguje za njom.

- Whitney mi je bila poput sestre, otkako je više nema osjećam se kao da mi nedostaje jedan veliki dio mene. Kao da više nemam desnu ruku. Dionne, Whitney i ja bile smo izuzetno bliske, no dok se Dionne zahvaljujući vjeri nekako pomirila s tim da je Whitney zauvijek otišla, ja još ne mogu razumjeti zašto je tako moralo biti i često se rasplačem kad pomislim na nju - kazala je Natalie Cole.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:08