SKANDAL POD TORNJEM

Cibona o seks aferi: Marin Rozić nije John Terry!

Priča nije završila u medijima jer je netko kopao po tuđoj privatnosti, nego zato što je jedan od protagonista sam poželio otvoriti dušu
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Onog dana kad je Cibona doživjela najuvjerljiviji poraz nakon ove sezone, izgubivši -45 protiv Siene, po kafićima u Ciboninu prolazu nije se razgovaralo o podcjenjivanju Olimpije ili obrambenoj anemičnosti i napadačkoj sterilnosti.

Što je želio postići?

Glavna tema bio je Leon Radošević, ali ne zbog nekoliko zakucavanja nego zbog otvaranja duše na stranicama 24 sata i priznanja da je svoju djevojku uhvatio u preljubu s donedvnim mu uzorom, suigračem i kapetanom Marinom Rozićem.

Priča se zakotrljala još prošlog utorka, ali pitanje je bi li dobila takve proporcije i bi li uopće zagušila medijski prostor da je 20-godišnji Cibonin centar nije odlučio podijeliti sa svima koji su ga htjeli slušati. Što je time želio postići, zna samo on. Jedno je sigurno uspio: Cibona se ugurala u prostor najkomentiranijih članaka na našem portalu, što se nije dogodilo baš nijednom u sezoni u kojoj su “vukovi” do posljednjeg kola Top 16 bili u igri za četvrtfinale Eurolige.

U ponedjeljak su telefoni i mobiteli igrača, trenera, fizioterapeuta, glasnogovornika, zapravo bilo koga tko je na neki način vezan za Cibonu, bili zatrpani pozivima i porukama. Radošević je ostao nijem jer je valjda sve što je imao za reći već izrekao, Rozić je ostao bez komentara.

Daljnjih izjava neće biti

U zaštitu igrača stao je klub poslavši priopćenje u kojem se zapravo napada medij(e) koji su “prenapuhali” priču (“nije se dogodilo ništa što bi izazvalo takvu medijsku pozornost”). Potpisnici priopćenja si uzimaju za pravo i kritizirati sadržaje tekstova (“krajnje je neprimjereno i neukusno uspoređivati cijeli slučaj sa slučajem Johna Terryja jer nema nikakve sličnosti”). Na kraju se zaključuje da “daljnjih izjava na ovu temu neće biti”, uz molbu za poštovanje “privatnosti naših igrača”.

U Ciboni je netko opasno pobrkao lončiće. Priča nije završila u medijima zahvaljujući kopanju po nečijoj privatnosti, nego je jedan od protagonista sam poželio svoju priču podijeliti s cijelim svijetom.

Objaviti ili ne

Novinarima je samo ostavljen izbor objaviti priču ili ne. Izbor koji to zapravo nije. Kad ispovijest Leona Radoševića ne bi završila u rubrici najkomentiranijih članaka, onda bi novinari imali izbor. Ovako smo samo pretvoreni u isporučitelje tražene robe.

Branila za ŽRK Zaprešić, sada je u ŽRK Sloga

Rukometašica Ana Franja i 20-godišnji Radošević upoznali su se prije godi-nu i pol dana dok je on još igrao za Rudeš, a ona izvještavala za portal Kosarka.hr. - Ana Franja je surađivala je s nama prošle sezone, a posljed-njih osam, devet mjeseci nije ništa napisala za naš portal - izjavio je Igor Petrinović, urednik Kosarka.hr. Franja je do prije godinu dana igrala za ŽRK Izgradnja Zapre-šić, a od rujna prošle godine je u ŽRK Sloga iz Svete Nedjelje. Franja je Jutarnjem poručila da još ne želi iznositi svoju verzi-u priče u javnost. ( A. Lu.)

Rozić vs. Terry - Ili možda ipak jest kao on?

Bio mi je uzor, požalio se sjetno Cibonin Leon Radošević optuživši svoga kapetana Marina Rozića da je počinio preljub s njegovom djevojkom. Identičan slučaj dogodio se u nedavno Engleskoj, kada je bivši Chelseajev igrač Wayne Bridge istu stvar rekao za svog bivšeg kapetana,Chelseajeva Johna Terryja, koliko god te sličnosti u Ciboni negirali.

Što se dogodilo Terryju? Javno je osramoćen, ostao je bez trake. A što će se dogoditi Roziću, ako se preljub dokaže? ( I. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:22