KRALJICA SRCA

BRAT LADY DI NA OBLJETNICU TRAGEDIJE ‘Šokiram se dok čitam tekstove o njoj. Samo ono dobro o Diani bila je istina’

Princeza je poginula je 31. kolovoza 1997. u prometnoj nesreći u Francuskoj. Njezin lik i dalje fascinira milijune ljudi
 Arhiva

Ni 17 godina nakon tragične pogibije princeze Diane nisu prestale priče o životu i smrti “kraljice srca”, kako su je nazivali Britanci. Diana je 31. kolovoza 1997. poginula sa svojim tadašnjim partnerom Dodijem Al Fayedom od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u Francuskoj.

- Često dok čitam članke na internetu naiđem na nešto o svojoj sestri i šokiram se kad vidim što pišu jer to jednostavno nije točno.

Ono dobro što pročitate o mojoj sestri najčešće jest točno, ali što se tiče negativnih stvari, to jednostavno nije bila ona - komentirao je Charles Spencer, brat pokojne princeze, koji je u povodu tužne obljetnice dao intervjuu za The Times.

- Još 1981. shvatio sam da će u budućnosti postojati dvije Diane, onu koju sam ja poznavao i ona koju će nepravedno prikazivati u javnosti - kaže Spencer koji se svoje sestre sjeća samo po dobroti i velikom srcu. Diana se te 1981. udala za princa Charlesa, a zajedno su dobili sinove Williama i Harryja. Nakon što se njihov brak raspao, ljubav je našla u zagrljaju Dodija Al Fayeda, s kojim je naposljetku tragično poginula. Charlesova i Dianina svadba nazvana je “vjenčanjem stoljeća”. Naime, sklapanje kraljevskog braka između princa od Walesa i Lady Diane Spencer 29. srpnja 1981. godine u TV prijenosu gledalo je čak 750 milijuna ljudi diljem svijeta.

Stoga ni ne čudi da je u subotu komad torte s njihove svadbe, koju je jedan obožavatelj u zamrzivaču čuvao 33 godine, putem online aukcije prodan za oko 8,5 tisuća kuna. Kupio ju je anonimni kolekcionar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 02:21